Има ли хора, на които вече им омръзна да слушат за автобиографията на принц Хари? Със сигурност. Но явно има и доста, които искат да си я купят и прочетат. Това говорят числата от първия ден, в който тя се появи по книжарниците.

Принц Хари, интервютата за Spare и единствените коментари, дадени от Бъкингамския доврец по случая

Бъкингамският дворец все пак отговори на Хари

Как коментираха интервютата по повод Spare

Spare е продала 1.4 милиона копия само в първия си ден на пазара 10 януари. Това е рекорд за нехудожествена литература за издателство Penguin Random House, които са издателите и на "Моята история" на Мишел Обама.

Книгата на бившата първа дама на САЩ постигна същия брой продажби за седмица, след като беше публикувана през 2018 г., при това с преобладаващо позитивни ревюта. Книгата на принц Хари обаче е приета със смесени чувства от критиците.

Снимка 602206

Източник: GettyImages

"Когато погледнем невероятните продажби от първи ден, е ясно, че читателите смятат Spare за книга, която трябва да бъде прочетена. Това е книга, която сме горди, че издаваме ние", казва президентът на Penguin Random House Джина Сентрело в изявление, цитирано от Associated Press.

Въпросните 1.4 милиона копия включват изданието с твърда корица, аудиокнигата и електронната книга, продавани в САЩ, Великобритания и Канада.

анкета

Какво мислите за автобиографичната книга Spare на принц Хари?

Виж резултати

Пълни лъжи, само търси слава 16.3%

Да си гледа Меган и да си затваря устата 30.0%

Крайно време беше някой да натрие носа на британския кралски двор 26.4%

Не ме занимавайте с глупости 27.3%

За момента Spare е издадена на 16 езика, които означава, че тепърва ще научаваме данни за мащаба на продажбите й.