Година след първото си успешно издание, фестивалът Реките на София се завръща, за да преобрази отново тези иначе на пръв поглед скучни и сиви места от любимата ни столица.

Фестивал: Реките на София, как ще се превърнат в паркове и новата инициатива в столицата

Реките на София заживяват нов живот

Първа крачка към промяната

Този път дестинацията е коритото на река Владайска под Лъвов мост. Едно от емблематичните места на града ще стане притегателна точка за жители и гости в дните от 24 до 26 септември.

Организаторите от "Колективът" и техните партньори са се погрижили за разнообразната културна и развлекателна програма, в която да има за всеки по него - за всяка възраст и всеки вкус. В нея ще вземат участие над 50 артисти.

Снимка 547738

Източник: Imp-Act

Специално за фестивала са осигурени достъп до коритото на реката, озеленяване, мостове, сянка, барове и сцена. На нея тридневното събитие ще бъде открито днес, 24 септември, от стендъп шоу и продължава с музикални изпълнения и мултижанров пърформънс на Иван Шопов.

Можем да разгледаме и изложбата "Sound in Picture", в която са включени принтове, картини и илюстрации на млади и утвърдени артисти. В събота ни очаква уъркшоп по суинг, африкански танци, поезия и куклен театър за деца. 

Като за финал в неделя пък организаторите са ни подготвили Magic Bar шоу, работилница за аксесоари, концерти и танцов спектакъл с огън. През уикенда ще има и IN&OUT базар с много интересни находки. А всички събития можем да намерим на Facebook страницата на фестивала.