Винаги сме свързвали дъждовните уикенди с възможността да се потопим в някое завладяващо четиво. И за да е напълно завладяващо, за този сме подбрали три нови криминални истории.

Снимка 549556

Източник: Колаж / Обсидиан

"Когато звездите угаснат"

Пола Маклейн се захваща с позната тема - детектив, преживял трагично събитие, решава да се потърси спокойствие и утеха в родния си град. Там обаче го очаква случай, който ще му помогне да се справи с травмите от миналото. В този роман обаче авторката използва за вдъхновение реални случаи с изчезнали хора, като преплита разследването с теории за травмата, вечната тема за изкуплението, както и малко метафизика.

Изд. Обсидиан, 18 лв.

Снимка 549557

Източник: Колаж / Сиела

"Дълбока вода"

Харесваме Патриша Хайсмит заради способността й да покаже диаболичното в човека и да ни държи на нокти до края на историите си. Към "Дълбока вода" имаме двоен интерес, защото екранизацията по него събра и впоследствие раздели Бен Афлек и Ана де Армас - предстои да ги видим на екран, режисирани от Ейдриън Лайн. Историята накратко - Вик и Мелинда са съпрузи, които отдавна са основно съквартиранти. Тя сменя любовник след любовник, Вик няма нищо против това, докато не се оказва обвинен в убийството на един от тях.

Изд. Сиела, 16.90 лв.

Снимка 549558

Източник: Колаж / Еднорог

"Убийство в "Пикадили"

Какво ще е макар и кратка селекция криминални романи без кримка от Англия? За разлика от пасторалните мистерии на Агата Кристи, Чарлз Кингстън който пише в средата на миналия век, пренася своите сюжети в Лондон. Безгрижен бохем, красива и хитра танцьорка от Сохо, бивш боксьор и един богат чичо са основните действащи лица в историята, която запова с убийството на последния. С него пък ще трябва да се занимае инспектор Уейк от Скотланд Ярд, който да свърже всички нишки, за да разплете мистерията.

Изд. Еднорог, 17.90 лв.