За нас Лиъм Хемсуърт си остава преди всичко вече бившия съпруг на Майли Сайръс и изоставения любим на героинята на Дженифър Лорънс в "Игрите на глада". На плещите му обаче се стовари тежка задача.

Eто го Лиъм Хемсуърт като The Witcher - и коментарите са съкрушителни

Eто го Лиъм Хемсуърт като The Witcher - и коментарите са съкрушителни

Феновете не могат да приемат смяната на Хенри Кавил

Той пое ролята на Гералт от Ривия за четвърти сезон на сериал на Netflix The Witcher, като ще трябва да замести Хенри Кавил. Определено няма да му е никак лесно, защото единствено няколкосекундния трейлър, в който зърнахме Хемсурт като Гералт, предизвика вълна от негативни коментари.

Новината беше съобщена от самия Кавил в Instagram профила му, където той написа: "Оставям медальона и мечовете си за четвърти сезон. Наследява ме фантастичният мистър Лиъм Хемсуърт, който ще поеме наметалото на Белия вълк".

Според интервю на режисьора на The Witcher Марк Джобст за ScreenRant, причината за смяната идва от самия Хенри Кавил, който е бил изтощен от ролята за трите пълни сезона. "Хенри снима всяка една от сцените с Гералт - той не ползва дубльори, ако има кадър с ръката му, значи това е ръката на Хенри", казва Джобст.

Дали Лиъм Хемсуърт ще може да работи със същата отдаденост по сериала, базиран на книгите на Анджей Сапковски, предстои да видим. Както и дали ще успее наистина да влезе в обувките на Вещера по начина, по който го направи Кавил.

Става ясно обаче, че Хемсуърт не за първи път "замества" в роля. През 2010 г. той е избран да играе в "Последната песен" - филмът на Disney, чрез който се запознава с Майли Сайръс. Австралиецът обаче идва по заместване, защото друг актьор не успява да се впише добре в ролята.

Снимка 686639

Източник: GettyImages

Става дума за Рафи Гаврон, който е познат от "Роди се звезда" и "Гадже за 5 минути", пишат ЕТ. Не е ясно каква е причината Гаврон да бъде сменен, но ако това не се беше случило, Лиъм Хемсуърт и Майли Сайръс нямаше да се запознаят, оженят, а по-късно и разведат.