Старите ванове на Volkswagen са истински култ сред ценители и хипари, но едно норвежко семейство преоткри чара на друг класически ван - Mercedes-Benz L 406.

На никого няма да се обидим, ако никога не е чувал за този модел - всъщност, не е и нужно. Ще му се обидим обаче, ако не оцени факта, че същият този ван е боядисан в розово и вече се предлага в платформата за отдаване на имоти за краткосрочни наеми Airbnb.

Снимка 384323

Източник: Mercedes-Benz

След няколко десетилетия на пътя този стар Mercedes попада в ръцете на норвежката двойка Бенте и Пал, живеещи в малък град в Норвегия. Двамата решават да му дадат нов живот, но вместо да го реставрират и да го върнат на пътя, те решили да го превърнат в стационарен кемпер, който да отдават под наем в Airbnb.

Снимка 384321

Източник: Mercedes-Benz

Машината се оказала особено подходяща, защото е в пътническа спецификация с висок таван и много прозорци, които правят интериора да изглежда по-просторен, отколкото всъщност е.

Оригиналните интериорни части били демонтирани, а на тяхно място била инсталирана мебелировка, която би отивала на всяко уютно бунгало. Разбира се, вътре има само най-необходимото, но то е повече от достатъчно за един романтичен уикенд за двама.

Снимка 384322

Източник: Mercedes-Benz

Ако някой се пита къде са тоалетната и кухнята - такива няма, но това не е проблем, тъй като ванът е постоянно паркиран в двора на къщата на Бенте и Пал, така че гостите им могат да се възползват от всички стандартни удобства, а на свечеряване да се оттеглят в своите розови покои на четири колела.