Вчера, 16 септември, беше даден стартът на първия сезон у нас на приключенското риалити "Островът на 100-те гривни". 30 участници се впуснаха в предизвикателството да оцеляват на тропически остров, но с целта да спечелят голямата награда от 300 000 лева.

Диляна Попова и Александър Сано във Филипините - как се готвят за "Островът на 100-те гривни"

Диляна Попова и Александър Сано във Филипините - как се готвят за "Островът на 100-те гривни"

Ето какво споделят водещите в профилите си в социалните мрежи

Според правилата на играта, а и както подсказва името на предаването, богатството е разпределено в гривните. В самото начало на играта състезателите получиха по три гривни, всяка със сума от 3000 лева, която съответно могат да загубят или спечелят от друг участник по време на изпитанията.

Още в първия ден на острова те се разделиха на три лагера и започнаха да устройват живота си в следващите месеци на острова. Ето и какво знаем за участниците, които вече видяхме в първия епизод и които ще мерят физически сили, но и ще създават стратегии, приятелства и коалиции с крайната цел да си тръгнат с голямата награда.

Бистра Старейшинска

Бистра е шампион на България по художествена гимнастика. Минала е през школите на Нешка Робева и Илиана Раева и затова смята, че условията в "Островът на 100-те гривни" не могат да я уплашат. За себе си казва, че е силно момиче, но най-голямата ѝ сила е невидима: това е вярата ѝ в Бог.

Еляса Хасан

Инфлуенсърът Еляса смята, че е от значение какъв е само в реалния живот. Казва, че в предаването ще бъде различен и готов на всичко за победа. "В играта ще бъда мислещ, потаен и действащ. Разбира се, че бих жертвал абсолютно всеки в играта", заявява още той.

Кирил Вълчев

Кирил работи като управител в нощен клуб, но не крие, че е имал зависимост към хазарта. "Това е най-големият проблем в живота ми. Загубил съм доста пари през годините, които съм нямал и това ме докара до доста проблеми", признава той. Целта му на острова е да събере колкото се може повече гривни и да се върне оттам с много пари, защото смята, че те могат да променят живота му.

Грозденка Владова

Според Грозденка съществуват девет вида хора, но себе си определя като десетия - дивергент. Добавя също и качествата си на кралска кобра. "За смъртоносните змии трябва да знаете, че са срамежливи и не нападат хора, освен ако не са провокирани", допълва също тя. Себе си счита за "най-красивата циганка" и е сигурна, че на острова ще си намери мъже, които ще ѝ помагат, ще се грижат за нея и ще я избутат да стигне до финала.

Венцислав Велков

Венцислав е пожарникар, роден да помага и да спасява, както сам казва. Признава, че е романтик, мечтае да създаде семейство и търси онази жена, която ще запали пожара, който той няма да може да изгаси.

Диляна Попова в “Островът на 100-те гривни” - каква ще е ролята на актрисата в предаването

Диляна Попова в “Островът на 100-те гривни” - каква ще е ролята на актрисата в предаването

Нови предизвикателства

Дамян Илиев - Дзами

Дзами работи от 14-годишен. Бил е сервитьор, барман, пощальон, работник в строителна бригада, шофьор. В момента се занимава с търговия, производство и услуги. "Играта на живота я играя и печеля всеки ден. Не виждам какво ще ме спре да го направя и в "Островът на 100-те гривни", казва той.

Мимо-Гарсия Груев

Роден е с името Димитър, но за всички винаги е бил Мимо. "А Гарсия идва от любимия писател на баба ми. Дори водих дело за името си", споделя той. Всъщност, самият Мимо-Гарсия е съдебен заседател, а на "Островът на 100-те гривни" идва по една лична и една обществена причина - иска да предизвика себе си, като преодолее притеснителната си същност и да разбие предразсъдъците на хората към хомосексуалните.

Емил Георгиев

Емил е на 65 години и е най-възрастният участник в предаването. Учител е, а тази професия смята за дадена от Бога, наред с юристите и лекарите. "Ние учителите сме хора, които цял живот се учат и предават наученото на другите. Това ще правя и на "Островът на 100-те гривни", казва той.

Иван Стефанов

Иван твърди, че е най-големият фен на Глория. А също така и че няма притеснения, тъй като има опита да е бил аутсайдер и обиждан. Усмивката обаче продължава да е неговата защита и не би позволил на никой и нищо да я пропука. За себе си казва още, че е "чирпанският Кен".

Александър Гюров

Александър е синът на музиканта Васил Гюров, с когото заедно трябваше да стъпят на острова. В последния момент обаче неочаквани медицински причини възпират участието на баща му. Въпреки това, синът се впуска в предизвикателството, за да спечели наградата, която ще помогне финансово на каузата, с която се е заел - старт-ъп приложение, което стимулира хората да събират отпадъците си разделно и поощрява доброто влияние на човека върху природата.

Мая Пауновска

Мая също е била едно от златните момичета на България, а днес е майка на две деца и начело на два успешни бизнеса. Признава, че трудностите не са ѝ чужди и е постигнала всичко, което иска от живота, "с много труд, упоритост, инат и известна доза късмет". На въпроса какво харесва най-много в себе си, тя отговаря: "Това, че винаги съм "над нещата". При мен няма драма, притеснение или лошо настроение".

Александър Сано -  водещ на "Островът на 100-те гривни", най-новото риалити предаването у нас

Каква ще бъде ролята на Александър Сано в "Островът на 100-те гривни"

Ново предизвикателство пред актьора

Ивайло Секулички

Предприемачът Ивайло споделя, че опитът му в бизнеса го е научил на стратегия и усърдие, но в него има и много смелост и спонтанност. Отива на острова, защото най-големият му страх е да пропилее живота си без да го е изживял на максимум.

Лора Чанчуковска

Собственичката на бизнес Лора се определя като властна жена с твърд характер и не крие, че при нея всичко е на всяка цена. Казва, че няма мъже около себе си, защото всички са я разочаровали, а пък жените я мразят. И въпреки това твърди, че в крайна сметка хората вършат точно това, което иска от тях, защото знае как да си го поиска.

Шериф Алла Елдин

Шериф определено е наясно, че устата му няма филтър, а думите му нямат граници. И има чувство за хумор и самоирония. "Това обаче, което първо се забелязва, е не големият ми корем, а голямата ми усмивка. Често ми казват, че имам собствена гравитация и привличам хората около себе си", споделя още той.

Виктор Гогов

Виктор се е занимавал с тежки престъпления, докато е работил в криминалната полиция. Когато са се родили децата му обаче, е минал към застрахователния бизнес. В момента е шофьор на такси. Казва, че силните му страни са вземането на решения под напрежение и като цяло смята, че "старите кучета" не са за подценяване.

Кънчо Атанасов

Кънчо е учил право, в последно време е тренирал ум и тяло, но признава, че на прага на истинския живот е на кръстопът. "Търся себе си искам да се намеря на "Островът на 100-те гривни". Аз съм хамелеон - ключово качество, което е необходимо, за да оцелееш", допълва той.

Берке Йозтюрк

Берке следва медицина и вярва, че неговата кауза е да бъде лекар и да помага на хората. Освен това смята за впечатляващи свои качества това, че знае идеално три езика, разбира от молекулярна биология, че е атлетичен, емоционално интелигентен, амбициозен, с нестихваща мотивация и с... трапчинки.

Ванеса Ташева

На 15 години Ванеса се бори за живота си заради анорексия. Вярва, че ѝ е даден втори живот, който си е обещала да изживее пълноценно и да се грижи за здравето си. "Искам да грабя с пълни шепи от него и един ден да си кажа: "Благодаря на себе си, че не се отказах", допълва тя.

"Островът на 100-те гривни" - новото приключенско риали на bTV

Колко голяма ще бъде наградата в "Островът на 100-те гривни" - новото приключенско риали на bTV

С огромен награден фонд от...

Георги Коджабашев

Георги е артист, който в последно време изучава психология, семейни констелации и human design. Смята, че именно заложбите му като дълбок емоционален изследовател ще му помогнат да анализира всеки от участниците. И вярва, че това, заедно с физическата му издръжливост, може да го доведе до финала.