23 юли е официалното начало на Олимпийските игри в Токио. Въпреки това все още не сме на 100% сигурни дали ще се проведат. До последно се чуваха предположения, че спортният форум може да се отложи в последния момент, нищо че вече хиляди участници в него са се настанили в олимпийското село.

Токио 2021, Джулиус Секитолеко, Уганда и защо щангистът е решил да избяга

Когато отидеш в Токио, за да избягаш от страната си

Джулиус Секитолеко ще търси щастието си в Япония

Още миналата година, когато трябваше да се проведе Токио 2020, вниманието ни привлякоха екологичните легла от картон, осигурени за спортистите.

И още тогава се появиха коментари, че решението е продиктувано колкото от грижа за природата, толкова и от желание да се ограничат интимните контакти, които могат да станат причина за разпространението на COVID-19.

Снимка 461307

Източник: Facebook / Herald Sun Sport

Но когато олимпийските състезатели най-накрая получиха възможността да полегнат на картонените легла стана ясно, че те не са толкова нестабилни, колкото първоначално си помислихме. В социалните мрежи се появиха не едно и две клипчета с доказателства, че могат да издържат както скачане, така и тежестта на двама души.

И така "антисекс" леглата се превърнаха в един развенчан мит. Дори организаторите на форума признаха, че леглата са "издръжливи", след като всички го видяхме нагледно. Те уточниха, че рамките от картон и матраците от полиетилен ще бъдат рециклирани и използвани за направата на пластмасови изделия след края на Олимпийските игри, предава DW.

Първоначално бе обявено и решението на организаторите да не раздават презервативи на спортистите, както са правели на предишните игри, отново с цел да секнат желанието им за секс. А сега става ясно, че предпазни средства все пак ще бъдат раздадени, и то цели 150 хиляди, но след края на състезателната част.

Токио 2021, Toyota, Олимпийските игри в Япония и изтеглянето на рекламите на компанията

Отказва ли се Toyota от Олимпийските игри в Токио

Какво се случва

Идеята е спортистите да ги вземат в багажа си обратно в родните си страни като част от кампания срещу разпространението на полово предавани болести. Но пък, като се замислим, какво би им попречило да са взели по няколко и в куфара за Токио...