Докато ние все още спорим (и надали скоро ще спрем) дали е редно двама души от един пол да осиновяват и отглеждат деца, животинският свят ни дава примери, че това всъщност не е нещо чак толкова необичайно.

Поредният е от океанариума във Валенсия. В техния официален сайт се появи публикация, която ни разказва как два от женските пингвини - Електра и Виола, са започнали да се държат един с друг така, както принципно правят, преди да пристъпят към възпроизвеждане с мъжки екземпляр.

Поведението им е забелязано от хората, които се грижат за тях, а изненадата им е още по-голяма, когато двете женски си изграждат гнездо от камъни, очевидно с идеята в него да отглеждат малко.

Снимка 493026

Източник: Facebook / Oceanogrfic Valncia

Управата на океанариума решава да помогне на Електра и Виола в желанието им да бъдат родители и им осигурява оплодено яйце от друга двойка. Те веднага го приемат като свое и започват да полагат необходимите грижи, предава Independent.

Двойката женски пингвини вече се радва на своето малко, което може да не е тяхна биологична рожба, но това не ги спира да го обичат. Както и да се обичат една друга, което става ясно и от снимките, разпространени от океанариума.

Кралските пингвини, екскрементите им и ефектът, който имат върху човека

Учените, които се друсат с изпражненията на пингвините

Влиянието, което екскрементите на кралските пингвини имат

Подобен случай, отново с двойка женски пингвини, осиновили яйце, имаше и миналата година в Sea Life в Лондон.