2024 г. се очертава да бъде изключително интересна откъм филми, които трябва да бъдат пуснати по кината.

Най-очакваните филми през 2024 (част 1)

Най-очакваните филми през 2024 (част 1)

От "Мадам Уеб" и "Дюн: Част втора" до "Каскадьорът" и "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс"

Вече обърнахме внимание на най-интересните и очаквани филми за първите шест месеца от годината, а сега е редно да хвърлим един поглед и над останалите шест.

"Аз проклетникът 4" - през юли

Понеже остават още много месеци до премиерата на филма, е напълно нормално да няма трейлър, който да ни потопи в света на филма. Каквато е и ситуацията с останалите в селекцията.

И не се знае нищо за сюжета, но сме сигурни, че и този път Гру и миньоните ще се забъркат в някаква чудна каша.

"Дедпул 3" - през юли

Дългоочакваното завръщане на Дедпул най-сетне трябва да се осъществи. Снимките на филма текат в момента и единственото, което знаем, е, че Хю Джакман ще се завърне в ролята си на Върколака.

"Дедпул 3" и какво ни подсказват първите кадри от филма за Върколака и Дедпул

Хю Джакман в жълт прилепнал костюм - какво ни подсказват първите кадри от "Дедпул 3"

Ще бъде интересно

Ще бъде интересно и да разберем как точно героят ще бъде вписан в киновселената на Marvel. Особено като имаме предвид факта, че предните два филма бяха 18+.

Borderlands - през август

След успеха на "The Lat of Us: Последните оцелели", Крейг Мазин участва и в екранната адаптация на още една видеоигра.

Действието ще се развива на измислена изоставена планета на име Пандора, на която всички са се впуснали в търсенето на мистериозна реликва. Актьорският състав е доста впечатляващ. Там са Кейт Бланшет, Кевин Харт, Джак Блек, Ариана Грийнбалт и Джейми Лий Къртис.

Kraven the Hunter - през август

Всъщност този филм трябваше да сме го видели още преди няколко месеца, но Sony решиха да направят промяна в графика и първо по кината да тръгне "Мадам Уеб".

Kraven the Hunter с Арън Тейлър-Джонсън - трейлър на филма за един от злодеите на Спайдърмен

Арън Тейлър-Джонсън е безпощаден и първичен ловец

Трейлър на Kraven the Hunter

Във филма трябва да видим историята на Сергей Кравиноф (Арън Тейлър-Джонсън) и как той се превръща от обикновен човек в безпощаден ловец. И един от емблематичните врагове на Спайдърмен.

Joker: Folie à Deux - през октомври

След неочаквания успех на "Жокера" и напълно заслужения Оскар за Хокин Финикс бе напълно нормално да видим и втори филм.

Отново Тод Филипс е отговорен за сценария и режисирането, като този път към Финикс ще се присъедини и Лейди Гага. Именно тя се очаква да влезе в ролята на Харли Куин. Е, очакваме с интерес да видим какво са ни подготвили, особено имайки предвид някои твърдения, че филмът ще е мюзикъл.

 Joker: Folie à deux, Лейди Гага, Хоакин Финикс и първи поглед към героите на двамата

Първи поглед към Лейди Гага в продължението на "Жокера"

Очакваме с нетърпение Joker: Folie à deux

Venom 3 - през ноември

Първите два филма за Еди Брок (Том Харди) не впечатлиха особено критиците, но пък се харесаха на достатъчно много хора, за да оправдаят разходите.

Ето защо Харди ще изпълни договора си за три филма, а Кели Марсел ще режисира. Към момента обаче няма абсолютно никаква информация за сюжета и ще видим ли най-накрая сблъсък между Венъм и Спайдърмен.

Gladiator 2 - през ноември

Ридли Скот може и да не впечатли критиците с визията си за Наполеон, но пък ще се опита да го направи с продължението на "Гладиатор".

Пол Мескал в "Гладиатор" - и как голата сцена в "Трамвай желание" му спечели роля в продължението на филма

Голата сцена, с която избраха новия "Гладиатор"

Когато театърът ти отваря път към Ридли Скот

Към момента се знае, че Пол Мескал ще изиграе пораснала версия на Луциус от първия филм, който вече е император. В актьорския състав за продължението влизат още Кони Нилсън и Дензъл Уошингтън. Като не се очаква да видим Ръсел Кроу.

Mufasa: The Lion King - през декември

Завършваме селекцията с може би най-интересното заглавие от всички. Просто защото това се очаква да бъде предистория на "Цар лъв".

"Цар лъв", Бари Дженкинс и подготвяната предистория на филма

"Цар лъв" ще се сдобие и с предистория

Disney отново успяха да ни изненадат приятно

Това означава, че Симба няма да фигурира и да е центъра на действията, а ще видим историята на неговия баща - Муфаса. Важно е да се уточни, че Джеймс Ърл Джоунс няма да озвучи младата версия на Муфаса, а това ще стори Арън Пиер.