През цялата изминала седмица около Наоми Осака е доста горещо, защото всички говорят както за решението ѝ да не говори пред журналисти на Ролан Гарос, така и за последвалото ѝ отказване от турнира.

Наоми Осака, Ролан Гарос и отказването на тенисистката от турнира

Наоми Осака не издържа на напрежението

От какво страда тенисистката

Причината и за двете решения на тенисистката беше, че според нея понякога журналистите вредят на психичното здраве на спортистите с въпросите си. А като интроверт, тя изпитва тревожност всеки път, когато трябва да отговаря на толкова много въпроси.

Не срещна обаче разбиране от организаторите на турнира и след първата ѝ (и единствена) победа беше глобена с 15 000 долара заради отказа си да не дава интервюта. Някои нейни колеги я защитиха, но други дадоха да се разбере, че за тях говоренето пред медиите е неизменна част от спорта.

Наоми Осака заяви, че скоро няма да я видим на корта, защото ще отдели време на себе си, за да се справи с проблемите, които има. Докато го прави, получи една малко неочаквана подкрепа.

Пиърс Морган, Наоми Осака и острите коментари на журналиста към тенисистката

Острите коментари на Пиърс Морган за Наоми Осака

Този човек има мнение за всичко

Приложението за медитация Calm обяви, че ще дари 15 000 долара (каквато беше наложената глоба на Осака) на френската организация Laureus, която помага на млади хора да се справят с психичните си проблеми чрез спорт.

Calm заяви, че ще плати и глобата на всеки участник в тазгодишното издание на Ролан Гарос, който откаже да говори пред медиите заради проблеми, свързани с психичното здраве.