Наоми Осака вече реши, че за нея и психичното ѝ здраве е най-добре да се откаже от участието си на Ролан Гарос, защото не среща разбиране, а солена глоба.

Наоми Осака, Ролан Гарос и отказването на тенисистката от турнира

Наоми Осака не издържа на напрежението

От какво страда тенисистката

По-странното е, че голяма част от колегите ѝ на корта също не проявиха загриженост към нея и към посланието, което се опита да отправи с отказа си да дава интервюта след мачове. Това бунтарско поведение не се понрави и на Пиърс Морган, който е известен с голямата си уста и хапливи коментари.

Морган използва колонката си в Daily Mail, за да нападне тенисистката, а след това получи и доста негативни коментари за позицията си. Бившият водещ на Good Morning Britain написа, че Наоми Осака несъмнено е сред най-добрите тенисистки в света.

Посочва и че е сред най-добре платените, но толкова с хвалебствията, защото след това я нарича "арогантна и разглезена нахалница". За Пиърс Морган единственото обяснение за решението на японката е, че славата и парите са надули егото ѝ до нечувани размери.

Според журналиста глобата след първия ѝ мач, която беше в размер на 15 000 долара, няма да е проблем за Осака, защото тя изкарва по 6000 долара на час и докато спи ще я е изплатила. И това определено е типична остра позиция, която през годините Морган е изразявал за не една и две известни личности.

В социалните мрежи пък беше нападнат за думите си, като някои хора смятат, че е толкова остър в критиките заради цвета на кожата на Наоми Осака. Пиърс Морган обаче даде да се разбере, че това няма никакво значение, защото би написал абсолютно същото и ако тенисистката беше бяла.

За да затвори устите на критиците си, публикува снимка, на която е със Серина Уилямс, за да покаже по този начин, че няма проблем с цветнокожите жени. Но това не го спаси от още нападки.

В Twiitter му беше припомнено, че самият той напусна собственото си шоу, защото не можа да изтърпи критика за няколко минути, но пък се чуди защо Осака негодува срещу някои журналисти и въпросите им.