В последните дни всички говорят за Наоми Осака. Причината: японката отказа да дава изявления пред журналисти след мачовете си от Ролан Гарос.

Наоми Осака, Ролан Гарос, тенис турнирите и решението й да не участва в пресконференции и да не дава интервюта

Драстичното решение на Наоми Осака

Което ще засегне участието й на Откритото първенство на Франция

Доводите ѝ бяха, че голяма част от хората, които задават въпроси на играчите, или повтарят едни и същи, или карат тенисистите да се съмняват в способностите си. А всичко това влияе на психиката на спортистите.

След първия си мач на турнира във Франция, Осака спази обещанието си и не говори пред журналисти, което ѝ коства глоба. Утре, 2 юни, Наоми Осака трябваше отново да излезе на корта, но това няма да се случи.

В профила си в Instagram тенисистката написа, че се отказва от участие в турнира. От поста става ясно, че не иска да разсейва останалите участници в Ролан Гарос и това е най-правилното решение както за всички тях, така и за самата нея.

Осака разкрива, че от откритото първенство на САЩ през 2018 г. се бори с депресия. Пояснява, че тя всъщност е интроверт и когато трябва да бъде сред много хора и да отговаря на въпроси, изпитва пристъпи на тревожност. Ето защо говоренето пред медиите след всеки мач за нея е истинско мъчение.

Наоми Осака, разбира се, отчита факта, че има много добри журналисти, които са се държали превъзходно с нея, и се извинява, ако ги е обидила. А сега ще последва пауза, в която няма да я виждаме на корта, за да се погрижи за себе си.

Наоми Осака, Ролан Гарос, първата победа на тенисистката и глобата, която отнесе

Наоми Осака държи на думата си (поне засега)

Тенисистката отказа да говори пред журналисти след първия си мач

Осака казва също, че е обявила предварително намерението си да не говори пред журналисти и дори е писала до организаторите на турнира, защото смята, че правилата са остарели и определено трябва да се променят.