Доскоро Нанси Крамптън Брофи е самоиздаващ се автор на романтични и любовни романи. Американката обаче едва ли отново ще може да публикува книгите си. Е, все пак й остава възможността, ако реши, да пише, но докато излежава доживотната си присъда в затвора.

Гислейн Максуел, Джефри Епстайн и присъдата за 20 години затвор заради сексуално насилие и трафик на деца

Жената, която ще лежи 20 години в затвора за сексуално насилие и трафик на деца

Коя е доверената спътница на престъпника Джефри Епстайн

Не обаче заради нещо нередно около леките женски романчета е осъдена Нанси, а заради една по-кратка своя творба, озаглавена "Как да убиеш мъжа си" (How to murder your husband).

В нея тя един вид предсказва престъплението, което извършва. А именно - убива съпруга си Даниел Брофи, по професия готвач и уважаван преподавател в готварски колеж.

Тъкмо в кухнята на колежа той е открит прострелян два пъти. Жена му Нанси вече е обявена за виновна за извършване на убийство от втора степен. След присъдата ще й се наложи да лежи в затвора до края на живота си.

А какво я е подтикнало да убие мъжа, за когото е била женена в продължение на цели 26 години? Отговорът - възможността да й бъдат изплатени милион и половина долара от застраховка живот.

Като един от мотивите в съда, посочен за съвсем съзнателното деяние на Нанси, са именно финансовите затруднения, които двамата са имали, пише BBC.

Любопитно е какво е написала Нанси в "Как да убиеш мъжа си" и то звучи наистина доста стряскащо:

"Нещото, което знам за убийството е, че всеки един от нас е способен да го извърши, когато е достигнал предела си."

В есето си тя изброява редица начини за убийство, които включват оръжия, ножове, отрова, дори наемни убийци, но уточнява, че е "по-лесно да пожелаеш смъртта на някого, вместо да го убиеш".

E, Нанси явно е избрала трудния начин и смелост не й е липсвала. Но това й коства да прекара остатъка от живота си зад решетките.

Зара Фитиан, Виктор Марк и обвиненията за сексуално насилие над деца, заради които са осъдени

Актрисата, която ще влезе в затвора

Защо осъдиха Зара Фитиан и съпруга ѝ

В доживотната й присъда е отбелязано, че има право на условно освобождаване след 25 години, но дали жената ще прекара старините си в затвора или вече на свобода, няма как да се знае отсега.