Джефри Епстайн е добре познатият на властите американски инвеститор, извършвал сексуални посегателства повече от десет години. Докато през 2019 г. чака да чуе присъдата за престъпленията си, се самоубива. За сексуалните посегателства обаче е имал и помощница, която сега тепърва посреща последствията от общите им деяния.

Мелинда Гейтс, Бил Гейтс, Джефри Епстайн и каква е ролята му в развода им

Мъжът, довел до развода на Бил и Мелинда Гейтс

Мелинда Гейтс в първо откровено интервю

На Епстайн е съдействала Гислейн Максуел - дългогодишна негова спътница както в живота, така и в извършването на престъпленията.

Когато през 2020 г. е арестувана, се уточнява, че тя му е помагала да избира, да се сприятелява и да "обгрижва" непълнолетните жертви на насилие. А понякога самата тя е злоупотребявала с тях, като ги е насилвала сексуално.

Снимка 579323

Източник: GettyImages

В съдебните документи Гислейн Максуел е определена като "опасен престъпник, чиято плячка са били уязвими млади момичета".

А една от жертвите - Сара Рансъм, която е пострадала от Джефри Епстайн, признава, че всъщност помощницата му е била действителният наставник, движещата сила, контролираща всичко, пише People.

Миналият декември Гислейн Максуел е призната за виновна за съучастие в привличане на непълнолетни за междущатски пътувания с цел участие в незаконна сексуална дейност. Сред другите обвинения са това за заговор за и транспортиране на непълнолетните лица с намерението да участват в незаконна сексуална дейност, както и за извършване на сексуален трафик.

И сега става още по-напечено за Максуел, тъй като най-новото около нейния случай е вече отредената ѝ присъда да излежи 20 години в затвора заради провиненията си.

Снимка 579321

Източник: GettyImages

Ще ѝ се наложи да плати и глоба в размер на максимално допустимото - 750 000 долара.

"На вас, всички жертви... Съжалявам за болката, която преживяхте", казва Максуел след изслушването на показанията на много от пострадалите.

Но колкото и да се извинява, извършеното от нея няма как да бъде заличено, нито пък преживяното от момичетата.

Лари Насар, националният отбор по гимнастика на САЩ и защо 90 жени съдят ФБР

Какво накара 90 жени да съдят ФБР

Говорим за 1 милиард долара

"Без съмнение Джефри Епстайн беше ужасен педофил. Но никога не бих срещнала Джефри Епстайн, ако не беше ти. Гислейн, заслужаваш да прекараш остатъка от живота си в затворническа килия. Заслужаваш да останеш затворена завинаги, така, както приковаваше и жертвите си", казва друго от пострадалите момичета.