Животът съвсем не е приказка. Но малцина имат късмета да живеят почти като в такава. Като Лудовика Санацаро, 21-годишна италианка, самопровъзгласила се за истинска принцеса.

10 средновековни градa, които ще ни върнат назад във времето

10 средновековни градa, които ще ни върнат назад във времето

Исторически дух и романтика

Санацаро живее в Castello Sannazzaro - италиански замък от 12-и век, който се предава на семейството ѝ от 28 поколения. Разположен сред обширната зеленина на област Пиемонт, замъкът се простира на 107 639 кв. и влючва огромна градина, църква, 45 помещения от бални зали и романтични спални и безценни исторически архиви, датиращи от 1163 г. И дори и тайни подземни проходи.

И Лудовика, разбира се, е готова да наследи зашеметяващата постройка от баща си, граф Джузепе Санацаро. Но преди това тя иска да открие идеалния мъж, "принца", с когото да я сподели.

Но това, оказва се, не е много лесна задача. В момента тя е свободна и в процес на търсене, като същевременно е много предпазлива и внимава да не целуне някоя "жаба", която се интересува само от достъп до историческия ѝ дом.

И докато търси мъжа на мечтите си, Лудовика, освен в принцеса, се превръща и в истинска звезда в социалните медии. Успява да събере над от 1,6 милиона последователи в TikTok, благодарение на видеоклиповете, които показват как тя всекидневно се отдава на разточителния си начин на живот.

@thecastlediary Which Disney princess would you match to the room????? You know that you can come to the castle and wear this beautiful gowns and feel like you are in your favorite Disney Movie? For more info 1g: THECASTLEDIARY✨???? #disney#castle#princess ♬ Disney Pictures Intro - Disney Pictures

В много от клиповете тя е облечена в екстравагантни бални рокли от отминали времена, докато се разхожда из обширните коридорите и салони на замъка или се забавлява с приятелки в градините.

Макар че много от последователите се възхищават на приказния начин на живот на Санацаро, и вероятно и тайничко ѝ завиждат, тя казва, че да живееш в подобен дом има и своите отрицателни страни. Споделя пред Insider, че замъкът има слаб Wi-Fi сигнал и е доста студен през зимата, тъй като трудно се отоплява.

@thecastlediary Your sign to wear a long dress and pretend you’re a princess with your friends ???????? 1G: THECASTLEDIARY #castle #italia #disney ♬ Tangled - Kingdom Dance (Tavern Edition) - Colm R. McGuinness

И понякога приема историческия си дом просто за даденост. "Когато бях по-малка, гледах филмите на Дисни с принцеси и можех веднага да си представя, че съм като тях, докато тичам из замъка или танцувам в балната зала", казва младата жена. И допълва, че в началото дори не е осъзнавала, че живее на такова място. "Израснала тук, така че понякога забравям колко невероятно е това, защото това е просто моята къща."