Само дни остават до началото на снимките на трети сезон на "Белият лотос" - един от най-възторжено приетите продукции на НВО Мах в последните години, носител и на 15 награди Еми.

"Белият лотос" на Майк Уайт и началото на работата по трети сезон след края на стачката в Холивуд

По-дълъг и по-шантав - какво знаем за трети сезон на "Белият лотос"

Работата по него започва

Създателят му Майк Уайт постепенно разкриваше подробности за новия сезон - знаем, че действието ще се развива в хотел от веригата "Белият лотос" в Тайланд и основната тема ще е смъртта.

Знаем и имената на някои от актьорите, които ще участват - Наташа Ротуел, Патрик Шварценегер, Кари Кун, Уолтън Гугинс, Ейми Лу Ууд, Джейсън Айзъкс, Паркър Поузи, Лесли Биб.

Към тях се присъединява и Милош Бикович - сръбски актьор, популярен с участието си в сериала "Южен вятър". Именно неговото име предизвика възмущението на външното министерство на Украйна.

Снимка 650699

Източник: GettyImages

"НВО, редно ли е според вас да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушаването на международните закони", се казва в публикация в Х (доскоро Twitter) на министерството. В нея се уточнява още, че Бикович подкрепя Русия от началото на войната.

През 2021 г. Милош Бикович получава руско гражданство и медал (лично от Путин) за ролята си в руската култура и изкуство. Той се снима в редица руски продукции и нарича Русия "своя родина". От 2019 г. има забрана за влизане на територията на Украйна, пише Guardian.

За момента от НВО Мах не са отговорили на публикацията на украинското външно министерство.