Съвсем наскоро разбрахме повече подробности около актьорския състав на "Белият лотос", в който бе обявено, че ще фигурира и името на Милош Бикович.

Милош Бикович в сезон 3 на "Белият лотос" - какво предизвика гневните реакции в Украйна

Актьорът от "Белият лотос", предизвикал гневни реакции в Украйна

Заради подкрепата си за Русия

Но малко след това се заформи вълна от недоволство срещу участието му в продукцията на HBO. Дори в профила в X на Министерството на външните работи на Украйна се появи пост, с който те негодуват срещу актьора.

Проблемът е, че роденият в Сърбия Милош Бикович не само живее в Русия и има руски паспорт, но според министерството подкрепя и инвазията на Русия в Украйна. През последните 10 години Милош Бикович работи в Русия, като през 2018 г. получи награда лично от Владимир Путин, а през 2021 г. стана и руски гражданин, пише The Hollywood Reporter.

"HBO, правилно ли е да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?", се пита в поста в X на Министерството на външните работи на Украйна.

Явно създалото се напрежение е резонирало и от HBO обявиха, че Милош Бикович няма да участва в третия сезон на "Белият лотос".

"Участието ми не е възможно поради причини извън сферата на изкуството и няма да се преклоня пред никакъв сценарий, който се стреми да компрометира моята почтеност", казва Бикович в изявление. Като пожелава успех на колегите си, които ще работят по новия сезон.

Милош Бикович освен това смята, че случващото се е умишлена атака срещу него, която хвърля сянка върху изкуството и неговата свобода. "Резултатът от това е триумф на абсурдността и поражение за изкуството", пише в профила си в Instagram актьорът.

Патрик Шварценегер, синът на Арнолд Шварценегер, влиза в трети сезон на "Белият лотос" на HBO

Синът на Арнолд Шварценегер влиза в един от най-популярните сериали

Милош Бикович също ще участва в хитов сериал на HBO

Интересното е, че постът на Бикович бе коментиран и от Александър Сано. "Глупостта винаги свършва, защото е слаба и безсмислена. За някои коментари тук - въпрос на пълна душевна и интелектуална празнота е, ако не можете да отделите изкуството от политиката", пише българският актьор в подкрепа на колегата си.