Колкото и да сме настроени на коледна вълна и от няколко дни да си припяваме "Last Christmas", няма как да не започнем тази седмица с Metallica. 

72 Seasons e заглавието на предстоящия дванадесети студиен албум на американските метъл легенди Metallica, който ще излезе на 14 април 2023 г., похвалиха от бандата преди броени дни.

Това ще бъде първи дългосвирещ албум с нов материал на Metallica oт 2016 г. насам, когато излезе Hardwired... To Self-Destruct. С новината за 72 Seasons идва и първият сингъл "Lux Æterna".

И като стана дума за Коледа преди малко, не можем да подминем Джордж Линч (Dokken, Lycnh Mob) и басиста Джеф Пилсън (Foreigner), които отново работят заедно. И то по обща "пауър балада", озаглавена "It's a Wonderful Life".

Линч споделя вълнението си от новата песен, казвайки: "Джеф и аз пишем песни заедно в продължение на 40 години и никога не сме губили този ентусиазъм и страст, който споделяхме от първия ден."

Първият коледен албум на Поли Генова е вече на пазара от днес, 2 декемрви, и зарежда слушателите с празнично настроение. 

"По-добрата Коледа" е изпълнен с коледна магия и се състои от общо 10 на брой коледни песни, сред които авторски парчета, вечни класики и дуети с едни от най-обичаните български звезди. Дуетните ѝ половинки в албума са Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов и Прея. 

Няма как да пропуснем и Михаела Филева, която се похвали с новата си песен "Обсебен".

"Това е новата ми песен, с 80's привкус, както в звученето, така и във визията, която с леко намигане ни напомня да не мислим само за себе си. Надявам се да ви хареса и да ви накара да танцувате", написа във профила си във Facebook изпълнителката.

Завършваме с още едно българско предложение от страна на Innerglow. Преди година момчетата пуснаха дебютния си албум Satellites, в който всички парчета са на английски.

Сега групата прави изненадващ ход, защото Тодор, Петър и Матей са готови с нов сингъл на български и със заглавие "Знак", в който участие взима и фолклорната певица Lyrra.