Въпреки че от смъртта на Мерилин Монро са изминали почти 60 години, хората продължават да се вълнуват, когато името ѝ се спомене. Истинска легенда...

Ана де Армас, Blonde, ролята на Мерилин Монро и какво е накарало актрисата да се разплаче

Ролята, която е накарала Ана де Армас да се разплаче

Трудно е да не я харесва човек

Затова не са една и две продукциите, фокусирани върху Монро. Култът към нея в Америка ражда и гигантска статуя, изработена от неръждаема стомана и алуминий, извисяваща се на почти осем метра над земята.

Тя е посветена на една от знаковите роли на актрисата в киното от филма "Проклетите седем години" (1955 г.). В периода 2012-2014 г. Forever Marilyn, както се казва статуята, беше разположена на видно място в Палм Спрингс, Калифорния.

Но по-късно я премахват и така вече седем години. Според People обаче управата на града обмисля да върне статуята пред музея на изкуството в Палм Спрингс.

Туристите вероятно ще останат доволни, защото така ще могат да се скрият под полата на Мерилин, но не всички жители на града споделят същото мнение.

Пред NPR директорът на музея казва, че мястото на статуята не е пред сградата. Защото първото нещо, което всеки, който излиза от музея, ще вижда, е повдигнатата рокля и бельото на Монро. Други пък смятат, че статуята е сексистка.

Въпреки недоволството управата на града е решила да постави статуята именно там за следващите три години.