Мелъни Пъркинс е на 32 години, един от двамата създатели и изпълнителен директор на програмата за графичен дизайн Canva. Въпреки че започва като малък стартъп през 2014 г., днес компанията е пряк конкурент на Adobe Photoshop. Основателката й пък е сред най-младите дами, които ръководят бизнес за милиарди.

Мелъни Пъркинс е и най-младата милиардерка в Австралия, както и третата най-богата жена в родината си. Състоянието й през март се оценяваше на 1.3 милиарда долара.

Нея обаче можем да определим и като един от големите печеливши от пандемията от COVID-19 - интересът към Canva нараства значително през последните месеци, а с него и парите в банковата й сметка.

Така днес австралийката е почти двойно по-богата и притежава 2.5 милиарда.

Компанията Canva, която започва като идея, родила се на дивана в дома на майката на Пъркинс, днес е оценявана на стойност от 8.77 милиарда долара. За основаването й австралийката разчита на банков кредит, както и на страстта си към графичния дизайн. Първият чек, който получава, е на стойност 100 долара, пише Daily Mail.

Amazon, Джеф Безос и колко спечели най-богатият човек на света от началото на коронавирус пандемията

Джеф Безос - големият печеливш от пандемията

Пир по време на криза

А днес милиардерката е превръща в поредното доказателство, че мечтите се сбъдват, когато наистина се бориш за тях. И колкото и трудно да ти е по-пътя, успехът винаги те чака зад някой ъгъл.