Преди да дойде главоломният успех на "Елвис", видяхме няколко доста успешни от комерсиална гледна точка филма за музикални легенди. Най-яркият пример е "Бохемска рапсодия" за Фреди Меркюри, приет съвсем естествено нееднозначно от феновете му.

Michael, Майкъл Джексън и Джаафар Джексън - племенникът на Краля на попа, който ще изпълнява главната роля във филма

Изненада ли е актьорът, който ще изиграе Майкъл Джексън

Наистина не очаквахме...

Не закъсня и новината за игрален филм за Майкъл Джексън - все пак именно неговата музика дефинира няколко десетилетия и се оказа повече от вдъхновение за много съвременни поп изпълнителни.

Филмът се казва Michael, негов режисьор ще e продуцентът на "Бохемска рапсодия", главната роля ще се изпълнява от Джафар Джексън, племенник на Майкъл. Дотук трябва да е ясно, че филмът ще се случи с изричното съгласие и одобрение на фамилия Джексън.

И точно тук вижда част от проблема Дан Рийд - режисьорът на "Да напуснеш Невърленд". Оригиналната документална продукция на НВО проследи обвиненията в педофилия към Краля на попа от две от момчетата, пребивавали в имението му Невърленд.

"Филм, който ще величае човек, изнасилвал деца" - така накратко определя Рийд идеята за създаването на Michael. "Това, което ни показва тоталната липса на възмущение при новината за подобен филм, е доказателство за влиянието на Майкъл Джексън, което продължава и от гроба. Явно пресата, феновете и по-възрастните, израснали с музиката му, са готови да загърбят нездравите му щения към децата в името на песните", коментира Рийд пред Guardian.

"Да напуснеш Невърленд" е наличен за гледане в НВО Мах.