Месецът на любовта и виното вече е при нас, а няма нищо по-любовно и романтично от музиката на Майкъл Бубле, затова тази седмица започваме музикалната ни селекция именно с него.

Неколкократният носител на награди Грами обяви издаването на своя 11-и студиен албум, озаглавен HIGHER, на 25 март. Тази седмица излезе и първият сингъл от него, който носи името "I'll Never Not Love You".

Както Бубле коментира:"Този път се открих напълно за опитването на нови неща. Порових по-дълбоко, докато работех, и се обградих с най-великите създатели на музика в планетата с гигантско въображение."

Продължаваме с една от най-любимите ни американски банди, които също зарадваха всичките си фенове с нова музика. Red Hot Chili Peppers представиха новата си песен "Black Summer" и обявиха заглавието на своя следващ албум Unlimited Love, който излиза на 1 април (не на шега).

"Единствената ни цел е да се изгубим в музиката. Копнеем да носим светлина в света, да издигаме, свързваме и събираме хората заедно. Всяка една от песните в новия албум е един аспект от нас, отразяващ нашия поглед към Вселената. Това е мисията на нашия живот и работихме здраво, за да направим най-добрия албум, който можахме", споделят от бандата, а ние сме сигурни, че ще бъде страхотен - точно както всеки един от останалите им 11 до момента.

От Лос Анджелис се пренасяме на Острова, за да чуем какво ново има да ни каже един от двамата непокорни братя Галахър. Лиъм Галахър обяви издаването на новия си самостоятелен албум. Той ще се казва C'Mon You Know и излиза на 27 май.

Междувременно вокално по-добрата половинка от Oasis пусна и първи сингъл от него - "Everything's Electric". Изпълнителят ще направи и най-големият си концерт до момента на 4 юни в Knebworth Park, Хертфордшир.

Продължаваме с Halestorm, които се завърнаха не само с новата си песен "The Steeple", но и с новината, че издават новия си албум Back From The Dead на 6 май.

"Започнахме да пишем този албум около три месеца преди Covid пандемията. След като не можехме да правим турнета, заради забраните, попаднах в тъмно място и изживях нещо като криза на идентичността. Този албум е историята на това как се измъкнах от тази бездна. Това е пътуваме в темите за психично здраве, изкупление, разврат, преоткриване и поддържане на вяра в човечеството", споделя за Back From The Dead вокалистката на бандата - Лизи Хейл.

След последния ѝ сингъл "Far Far Away", който излезе през март 2021 г., не сме чували нищо ново от талантливата певица и автор на музика ALMA. Тя обаче се завръща с нов проект, озаглавен "Close The Door".

"Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми в Англия обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа.", споделя младата изпълнителка.