Навремето Матю Макконъхи става известен с многобройните си роли в романтични комедии и до 2010 г. той определено доминира в жанра. Същата година обаче актьорът категорично решава да се откаже от тях, за да прави повече филми, базирани на действието.

Матю Маконъхи, Камила Алвеш, 51-я му рожден ден и как го поздравиха децата му

Емоционалният рожден ден на Матю Маконъхи

Да е жив и здрав!

От този момент нататък той не поглежда назад, дори когато му предлагат главозамайващия хонорар от 14,5 милиона долара.

Но сега, едно десетилетие по-късно, се питаме дали актьорът съжалява, че не ги е приел.

Celebrity Insider преразказва интервюто за Daily Pop, в което холивудската звезда подчертава: "Не, никога не съм съжалявал, че отказах. Това предложение дойде две години след като бях скъсал с романтичните комедии и вече бях обвързан с екшъните."

Той разказва още, че по това време си дава сметка, колко важно е да се откъсне от тези филми - нужда, която чувства с цялата си душа: "Така че, не, никога не съм съжалявал за отказа си."

Макконъхи споделя и че след като е отказал колосалната сума, Холивуд най-накрая го чува много ясно и никога повече не отправя към него подобни предложения.

А в крайна сметка нещата се развиват наистина добре за него.

През следващите години любимият ни актьор участва в някои супер успешни продукции, включително "Клубът на купувачите от Далас" (2013 г.), който му носи Оскар за най-добра мъжка роля.

В същото време, на въпроса дали би участвал в продължението на "Как да разкараш гаджето за 10 дни", той не отхвърля напълно идеята.

"Възможно е. "Как да разкараш гаджето за 10 дни" е филм, който определено дава възможност за продължение. А и когато говорим за романтични комедии, трябва да признаем, че този филм е наистина добър. Хората все още го обичат. И това доста ми хареса", споделя Матю Макконъхи.