Една от най-интересните сюжетни линии във всеки филм е химията между главните герои, особено когато я има. И ако я има, зрителите започват да се питат дали между тях не се случва нещо повече, извън снимачната площадка.

Понякога целувките на екрана изглеждат драматични и неочаквани. Често причината е, че в действителност те не следват сценария и изненадват всички. DailyForest събира някои от най-паметните екранни целувки, оставили трайна и дълбока следа в съзнанието на зрителите.

Люк и Лея в "Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи"

Всеки, който е гледал филма, е запомнил нежната сцена между Люк и Лея, когато той нежно целува челото й, преди да се отдалечи. Марк Хамил всъщност призна, че това не е по сценарий.

Сцената е особено вълнуваща, тъй като с нея Люк се разделя завинаги с Лея, а Марк Хамил всъщност се сбогува с този герой, след толкова много години.

Боб и Шарлот в "Изгубени в превода"

Този обичан от мнозина филм, разказва историята на застаряващата филмова звезда Боб (Бил Мъри), който се сприятелява с младата студентка Шарлот (Скарлет Йохансон) и историята на тяхното малко вероятно приятелство. В последната сцена Боб неочаквано целува Шарлот по устните и прошепва нещо, което остава нечуто за публиката.

Причината, поради която Скарлет Йохансон изглежда толкова изненадана в този момент, е, че той липсва в сценария. В крайна сметка режисьорът София Копола харесва ефекта и решава да запази сцената.

Майкъл и Оскар в "Офисът"

Почитателите на американския ситком "Офисът" със сигурност си спомнят веселия неловък момент между Майкъл и Оскар, когато Оскар разкрива, че е гей.

Майкъл иска да докаже на всички, че е най-толерантният човек. В последния момент той решава да изрази своята солидарност с целувка, ей така, за да оживи момента.

Кейдж и Рита в "На ръба на утрешния ден"

Този филм с участието на Емили Блънт и Том Круз, разказва историята на майор Уилям Кейдж, който е заседнал във времеви континуум и постоянно се завръща на бойното поле, където умира отново и отново. Но не и сам. Агентът от специалните части Рита Вратаки е до него, за да му помага.

Създателите на филма дълго се чудят как да вмъкнат романтичен момент между всички бойни сцени. За щастие, Емили Блънт решава да се намеси с изненадваща за всички целувка, която сработва перфектно.

Маверик и Чарли в "Топ Гън"

В емблематичната сцена от "Топ Гън", Чарли (Кели Макгилис) признава, че изпитва чувства към Маверик (Том Круз). Тя ясно казва, че не иска никой да знае за чувствата й, когато изведнъж Маверик я целува.

В сценария обаче не пише нищо за страстна целувка, която всъщност се дължи на забавно недоразумение. В този момент Том Круз просто забравя репликите си и решава, че една целувка ще каже много повече. В крайна сметка режисьорът запазва този последен кадър, а останалото е история.

Люси и Джордж в "Стая с изглед"

Хелена Бонъм Картър е една от най-гъвкавите и плодотворни актриси за времето си. В "Стая с гледка" тя играе Люси Хоничърч. В една от сцените Люси разговаря с Джордж, изигран от Джулиан Сандс, когато двамата се целуват, но не и по заръка на режисьора.

Картър признава, че всичко това е било напълно импровизирано и в крайна сметка сцената става малко тромава. По това време тя е само на 18 и няма много опит с тези неща, но изглежда взима решение да се усъвършенства занапред.

Анакин и Падме в "Междузвездни войни Епизод II: Атака на клонингите"

В "Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните атакуват", връзката на Анакин (Хейдън Кристенсен) и Падме (Натали Портман) заема централното място в сюжета, поне според замисъла.

За съжаление, повечето фенове са съгласни, че между двамата герои липсва истинска химия и това кара диалога да изглежда обтегнат, а целувката им фалшива.

Или просто този филм е толкова велик, че романтичната част от сюжета не успява да направи впечатлението, което феновете очакват. Все пак ние харесваме Анакин и Падме, даже много. Е, може би повече по отделно.