Може да е отпускарски сезон, но и този петък няма да изневерим на традицията да изберем три атрактивни книги за уикенда. Този път те са написани от авторки, отдавна доказали таланта и оригиналността си.

Снимка 542134

Източник: Колаж / Orange Books

"Слепият убиец"

Дни след края на Втората световна война Лора Чейс умира, като скача с колата си мост. Оставя след себе си един-единствен роман - "Слепият убиец", който разказва за двама тайни любовници и шокира читателите си с откровени еротични сцени. Години по-късно сестрата на Лора Айрис разказва собствената си история, която хвърля светлина и върху случилото се с Лора. Романът на Маргарет Атууд е носител на награда "Букър".

Изд. Orange Books, 24.90 лв.

Снимка 542136

Източник: Колаж / Сиела

"И розата сама да е"

Мюриeл Барбери е авторката на "Елегантността на таралежа" - роман, който спечели както много позитивни, така и доста противоречиви отзиви след излизането си. "И розата сама да е" е друга нейна творба, която излиза на български. Действието ни пренася в Япония, където се озовава Роз - жена, която няма какво да губи от живота, докато едно писмо не я кара да замине за Страната на изгряващото слънце. Сред древна култура и дзен градини, главната героиня ще намери и пътя към себе си.

Изд. Сиела, 14.90 лв.

Снимка 542137

Източник: Колаж / Еднорог

"Смърт в сенките"

Може да разчитаме на Вал Макдърмид, когато имаме нужда от завладяваща криминална историята, която няма да падне сама в клопките на собствения си сюжет. Освен това шотландката винаги ни изненадва с оригиналност. В центъра на този роман е сериен убиец, набелязал си необичайни жертви - писателите на криминални романи. Вече няколко са били убити точно по начин, който са описали в книгите си. Профайлърката Фиона Камерън е единствената, която може да помогне на полицията да го залови.

Изд. Еднорог, 21.90 лв.