Дори да няма много къде да се хвалим с него, маникюрът си остава една от малките женски благинки, от които е трудно да се откажем. А и няма защо да го правим, ако ни доставя удоволствие.

Винаги обаче идва моментът, в който се изчерпваме откъм идеи и търсим вдъхновение за следващото си посещение при маникюристката. Него можем да почерпим от най-актуалните тенденции, които ще виждаме все по-често по нечии ръце в следващите месеци.

Зелено

Този цвят определено не е сред традиционните, от които избираме за ноктите си. И точно затова сега е времето да експериментираме с него. Подходящи са всички нюанси, но най-хитови са по-пастелните и натурални. Можем да ги комбинираме с различни декорации.

Светлосиньо

Тук говорим за конкретен нюанс на лака за нокти, който определено може да внесе настроение и в най-мрачните дни. Кой е казал, че става само за морската ни ваканция...

Цветен френски

Френският маникюр е неостаряваща класика и никога няма да сбъркаме с него. Няма да сгрешим и ако решим да го разнообразим с цветна комбинация. Изборът е голям, а резултатът със сигурност ще ни хареса.

Цветовете на дъгата

Ако сме от по-смелите, можем да изберем и различен цвят или нюанс за всеки от петте си пръста на едната ръка. Така ще носим доброто настроение винаги със себе си, а и ще предизвикваме усмивки в околните.

Красиви и здрави

Коренна противоположност на цветните трендове е този, при който залагаме на здрави, добре поддържани и оформени нокти, на които има безцветен или лак в телесен цвят. Традиционалистките ликуват.

Животински принтове

Тук можем да бъдем както по-смели, така и по-обрани. Ако сме от първите, то залагаме на леопардова шарка, а ако искаме нещо по-изчистено - на черни линии, наподобяващи тези на зебра.

Геометрия

Говорим за изчистени линии и фигури, без нищо особено сложно и претрупано. Важното е въображението да работи.

Спирали и вълни

Тази тенденция е за всички, които не си падат по правите линии, а по по-небрежния ефект. И не, нищо не е неправилно нарисувано - просто е различно.

Метални елементи

Тук говорим за всевъзможни декорации, които се поставят допълнително върху нокътната плочка. За тях трябва да сме от по-смелите, както и да не вършим много домакинска дейност с ръцете си. Все пак, такъв маникюр е като произведение на изкуството.

Преливащи цветове

Независимо дали говорим за класически омбре ефект, кадифен ефект с различни отблясъци или мраморен, все няма да сбъркаме. А финалният резултат можем да постигнем и сами и дома.

Цветя

Една ретро тенденция, която се завръща с пълна сила тази проблем. Не, не е изтъркано да имаме цветенце на безименния пръст. По-смело с експериментите.

Каре

То е подходящо не само за ризи и панталони, но и за нокти. Особено в смели цветове. Особено сега.