През 2016 г. избухна една от най-големите бомби в английския футбол, свързана със сексуално насилие над деца в редица отбори, между които Манчестър сити, Тотнъм, Ливърпул и други. Няколко години по-късно скандалът продължава да преследва Манчестър сити.

Месут Йозил, Пиърс Морган, Арсенал, намаляването на заплатите и защо водещият нападна футболиста

Когато мислят Месут Йозил за злодей, а той всъщност не е

Тежките обвинения на Пиърс Морган към футболиста

Осем мъже ще съдят отбора с обвиненията, че са били обект на тормоз от страна на бившия треньор от школата на Манчестър сити - Бари Бенел.

Въпреки че в момента бившият треньор излежава своята 31-годишна присъда за насилие над 12 деца на възраст между 8 и 15 години в периода от 1979 до 1991 г., въпросните мъже имат претенции и към футболния клуб.

Бари Банел и приятелката му Зелда Уортингтън

Източник: GettyImages

Бари Банел и приятелката му Зелда Уортингтън

Те настояват, че са им нанесени психологически травми - като резултат от действията на Бенел, и търсят обезщетение от Манчестър сити за това, че не им е дадена възможност да се развият във футбола.

Въпреки че Бенел не е имал трудов договор с футболния клуб и си тръгва в средата на 1980 г., мъжете твърдят, че все пак отборът има вина и искат да бъдат компенсирани за страданията.

От Манчестър Сити отричат да носят отговорност, но предстои исканията ще бъдат изслушани. Процесът ще започне през октомври 2021 г., пише BBC.

Евдокия Попадинова и как тренира и се забавлява най-добрата българска футболистка

Как тренира и се забавлява най-добрата българска футболистка

Евдокия Попадинова няма почивен ден