Няколко поколения читатели по целия свят са израснали с "Малкият принц". Книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери отдавна е феномен в литературата, с продадени 200 милиона копия в световен мащаб. Освен това е преведена на 300 езика и диалекта, което я прави втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

"Малкият принц" печели читателите си с дълбоката човечност на историята, с прости и ясни послания за приятелството, любовта и грижата за другите. И както често се случва в изкуството, подобни универсални за цялото човечество послания, са увековечени и в други формати.

Така например миналата година на Бродуей е поставена едноименна постановка, която западните медии описват като "завладяваща и новаторска история", "силна, трогателна, незабравима" и "скок в едно вълшебно детство". И след като обиколи и Париж, Сидни и Дубай, представлението идва и у нас, за да ни потопи в класическата история на Екзюпери.

На сцената ще видим спектакъл, който не е просто театрална адаптация, а съчетание и на танци, музика, въздушна акробатика и видео мапинг. И предвид мащабите на бродуейската постановка, можем да разчитаме, че декорите и костюмите също няма да разочароват.

Актьорите, които участват, са от различни националности, защото, както казва хореографът Ан Турние: "Тази история е универсална - тя обединява цялото човечество, а аз гарантирах присъствието на артисти от всички сфери и култури."

Създателите на "Малкият принц", са предимно френски творчески екип, ръководен именно от режисьора и хореограф Ан Турние.

Бродуейският мюзикъл “Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър идва за първи път у нас

Бродуей идва в София (със спектакъл за ревност, лудост и страсти)

За първи път у нас - “Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър

Петото (извънредно) представление на "Малкият принц", за което все още има билети, е на 14 януари от 19 ч. в Зала 1 на НДК в София. Повече информация има тук.