Като големи почитатели на скандинавското кино, няма как да не ни зарадва новината от 26-ия филмов фестивал в Сараево. Един много, много секси мъж и изключителен актьор е носител на "Почетното сърце на Сараево".

Хладният чар на Мадс Микелсен

Хладният чар на Мадс Микелсен

Актьорът с фотосесия и интервю за Mr. Porter

Това е датчанинът Мадс Микелсен, а новината съобщи самият той в профила си в Instagram. Наградата му е присъдена за изключителен принос към филмовото изкуство.

Сред заглавията, заради които го обичаме, можем да споменем "Ловът", "Ябълките на Адам", "Казино Роял", "Сблъсъкът на титаните", "След сватбата", както и сериалът "Ханибал".

View this post on Instagram

on

Мадс Микелсен е избиран за най-секси мъж в Дания няколко пъти. Интересното е, че преди да се отдаде на киното, той се е занимавал с балет.

През тази година Сараевският филмов фестивал (14-21 август) ще се състои изцяло онлайн, заради пандемията от коронавирус в Босна, съобщават на страницата на фестивала организаторите. А Мадс Микелсен ще проведе мастърклас, който фестивалната публика ще може да гледа онлайн, чрез ondemand.sff.ba.

View this post on Instagram

on

Сараевският фестивал - най-големият в региона - стартира през 1995 г., когато босненската столица все още беше под обсадата на сръбските сили. Носителите на „Почетното сърце на Сараево“ са били Робърт де Ниро и Оливър Стоун.