Льовенхаген е малко и спокойно германско село, в което тишината се нарушава единствено от шума на църковните камбани. По правило в селото камбаните бият три пъти на ден - сутрин, обед и вечер, с което ориентират най-вече хората на полето колко е часът.

В един момент обаче обичайният и така обичан от жителите на Льовенхаген камбанен звън изведнъж секва. Тъй като през повечето време църквата е заключена, за хората е изключително странно как и защо камбаните спират да бият, тъй като никой не бил влизал там.

Когато отиват, за да проверят какво се случва, намират малък енот, заселил на покрива на църквата. Очевидно новият обитател намирал камбаните за прекалено шумни и дразнещи. Затова и си бил решил проблема, като ги "изключил".

Снимка 477812

Източник: iStock

Незнайно как, енотът успял да намери превключвателя, задвижващ камбаните. Успял и да го изключи, за да си живее на спокойствие.

Останали изумени от способностите на малката животинка и проявената хитрина, жителите на Льовенхаген решили все пак да не гонят натрапника.

Те позволили на енота да си живее на покрива на църквата, но обезопасили превключвателя, за да са сигурни, че няма да спира звука от камбаните, пише Hola.