За финала на Световното първенство по футбол за жени продължава да се говори. А най-обсъжданият момент от цялото първенство се оказа именно от последния мач между Англия и Испания, след който шефът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес си позволи да сграбчи и целуне по устата Дженифър Ермосо.

Дженифър Ермосо - целувката ѝ с Луис Рубиалес и защо всички говорят за футболистката след финала на световното първенство по футбол за жени

Целувката след финала на Световното, за която всички говорят

След финала на световното първенство по футбол за жени

Веднага след това конкретно срещу Рубиалес, но и срещу ръководството на организацията, която управлява, заваляха гневни реакции. Самият той побърза да се оправдае, че целувката е била по взаимно съгласие - твърдение, което футболистката е категорична, че не е вярно.

Дори и след последвалите призиви Луис Рубиалес да си подаде оставката, той продължи да повтаря, че няма намерение да го прави. Последствията обаче бързо го застигнаха. Преди няколко дни ФИФА принудително го отстрани от поста му за срок от 90 дни, както и му забрани да контактува с Дженифър Ермосо или нейни близки.

Снимка 632140

Източник: GettyImages

Скандалната целувка обаче все още вълнува не само хората в спортните среди, но и цяла Испания. Докато властите в страната обмислят дали да повдигнат обвинение за сексуална агресия срещу Рубиалес, протестиращи скандират по улиците срещу насилието над жени.

Поддръжници на Рубиалес обаче има и един от тях е майка му Анхелес Бехар. В началото на седмицата тя се изолира в църква в родния си град Мотрил, Южна Испания, и обяви гладна стачка в знак на протест срещу санкциите и обществените критики към сина ѝ.

Снимка 632144

Източник: GettyImages

За съжаление в сряда, 30 август, възрастната жена е била откарана в болница. Заради гладуването е изнемощяла и освен това е получила нарушения в сърдечния ритъм. Добрите новини са, че състоянието ѝ не се е влошило много и вчера е била изписана. Въпреки годините и здравословните си проблеми обаче майката на Луис Рубиалес не смята да се откаже от гладната си стачка.

Луис Рубиалес и Дженифър Ермосо - какво се случи след целувка от финала на Световното първенство по футбол за жени

Какво се случи след скандалната целувка от финала на Световното

Това ли е MeToo моментът за женския футбол

Целта ѝ е да изрази недоволството си от "нехуманното" и "кръвожадно" отношение към сина ѝ. Към нейната подкрепа се е присъединил и приятел на Рубиалес, който описва острите критики срещу него като "несправедливост", пише CNN.