Световното първенство по футбол за жени съвсем скоро ще навлезе в по-сериозната си фаза - тази на директните елиминации. В груповата фаза изненади не липсваха, но поне към момента основните фаворити продължават да мечтаят за финал.

Ямила Родригес - аржентинката, която има татуиран и Диего Марадона, и Кристиано Роналдо

Аржентинската футболистка, която си е татуирала Роналдо, а не Меси

Ямила Родригес е бунтар

Аржентинките може и да не са започнали Мондиала като фаворити, но това не означава, че в състава им няма интересни играчи. Вече обърнахме внимание на Ямила Родригес и нейната причина да си татуира лика Кристиано Роналдо, вместо този на Лео Меси.

Но в състава на Аржентина има още една футболистка, чиято история е не по-малко интересна. В момента Лорена Бенитес на клубно ниво защитава цветовете на бразилския Палмейрас и твърди, че е започнала да играе футбол още откакто се е научила да ходи. 

Футболът е в кръвта ѝ от ранна детска възраст, но както можем да предположим достигането до професионално ниво не е било никак лесно. Лорена Бенитес разказва пред FIFA, че като малка е играела заедно с момчетата на нейната възраст в кварталния отбор, но в даден момент треньорът ѝ е забранил да го прави.

Тогава обаче друг треньор - на малка възрастова група, забелязва уменията на Лорена с топка в крака и решава да ѝ даде шанс. Така тя се включва в отбора наравно с момчетата, но фактът, че е момиче продължава да се оказва проблем.

Ето защо Лорена използва картотеката и самоличността на едно от момчетата, на което треньорът не разчита. И така за известен период от време тя трябва да се представя за Лоренцо. Лорена Бенитес споделя, че е тренирала и таекуондо, като дори се е явявала на състезания и ги е печелила.

Мишел Алози - нигерийката, която съчетава футбола с проучвания за рака при децата

Когато съчетаваш футбола с науката

Футболистката е запалена не само по спорта, но и по това да спасява животи

Но футболът е нейната истинска страст и с това тя иска да се занимава. Защото когато е на терена не мисли за нищо друго, освен за топката.