Вече от около година знаем, че режисьорът Робърт Егърс се е захванал с нова екранизация на историята за граф Дракула. Предстоящият му "Носферату" е третата версия след излизането на филма на германския режисьор Фридрих Вилхелм Мурнау "Носферату - симфония на ужаса" от 1922 г., последван от "Носферату - призракът на нощта" на Вернер Херцог от 1979 г.

Бил Скарсгард и Лили-Роуз Деп в Nosferatu - нов готически филм на ужасите за граф Дракула

Бил Скарсгард и Лили-Роуз Деп в Nosferatu - нов готически филм на ужасите за граф Дракула

Страх и ужаси от режисьора на “Вещицата” и “Викингът” Робърт Егърс

Главните роли в новия хорър римейк са поверени на Бил Скарсгард и Лили-Роуз Деп. Актьорът, когото последно гледахме в "Гарванът", сега ще се превъплъти в граф Дракула, докато актрисата от сериала "Идолът" ще бъде Елън Хътър - обсебена от духове жена, в която е влюбен граф Орлок/Дракула. В ролята на съпруга ѝ Томас Хътър, който се бори да я спаси, пък влиза Никълъс Холт.

Режисьор и сценарист на "Носферату" е Робърт Егърс. Официалният синопсис на филма ни издава, че можем да очакваме една готическа история, в която главни герои са една обсебена жена и ужасяващият вампир, влюбен в нея и причиняващ неописуем ужас.

Освен Бил Скарсгард и Лили-Роуз Деп, част от актьорския състав са още Арън Тейлър-Джонсън, Ема Корин, Ралф Инесън, Саймън Макбърни и Уилем Дефо.

Преди обаче финално да станат ясни тези имена, се очакваше Аня Тейлър-Джой да изиграе главната женска роля. Първоначално тя бе избрана да бъде Елън Хътър, след като работи заедно с режисьора Робърт Егърс в два от най-популярните му филма - "Вещицата" и "Викингът". Актрисата в крайна сметка напусна проекта заради конфликти в графика.

Освен нея, друг актьор бе спряган и за ролята на Томас Хътър. Това бе Хари Стайлс, но впоследствие бе избран Никълъс Холт.

Самият филм "Носферату" всъщност се позабави, като причина за това бе и пандемията. Работата по филма трябваше да почака първо завършването на "Викингът", като с това трудностите явно далеч не бяха приключили.

Nosferatu на Робърт Егърс - нова версия от режисьора на "Викингът"

Нова страховита приказка от режисьора на "Викингът"

Вампирска история с особена гледна точка

Пред IndieWire Робърт Егърс е споделял, че филмът се е "разпаднал два пъти", преди да влезе в продукция. За щастие все пак всичко е завършило благополучно и скоро ще можем го да видим на голям екран. Дотогава се подготвяме с официалния трейлър, който тъкмо излезе.

"Носферату" се очаква по кината у нас от 3 януари