"Най-гъвкавото момиче в света", както масово я наричат в социалните мрежи, остави хората в страхопочитание, след като показа колко пъти може да направи шпагат само за една минута. 16-годишната Либърти Барос издига титлата до нови висоти. Британската гимнастичка, която преди това участва в испанския вариант на предаването за таланти, вече влезе в Книгата на рекордите на Гинес, след като постави рекорд за гъвкавост в миналото.

Известна като "най-гъвкавото момиче в света", тийнейджърката постави световен рекорд за най-много повторения на най-гъвкавото движение за сгъване назад в света, наречено Liberty Low Down, по време на което, докато се огъва назад, си прегръща краката.

А съвсем наскоро тя остави хората пленени с омагьосващата си способност да прави шпагати. На страницата на Световните рекорди на Гинес в Instagram тя беше забелязана да поставя чисто нов рекорд за най-много шпагати, постигнати в рамките на минута.

Публикацията беше споделена заедно с надписа: "Най-много шпагати за една минута. 42 от Либърти Барос." Потребителите на социалните мрежи останаха в захлас, като мнозина се чудеха как точно тя успява да изпълни каскадата. Един човек пише: "Не съм съвсем сигурен за женските рецептори за болка в тази област, но като мъж. гледането на това беше болезнено за мен."

Друг добавя: "Нито един мъж никога не би счупил този рекорд." Раам Барос - бащата на Либърти преди това похвали Spiral, клуба по гимнастика, в който Либърти тренира, докато расте. Той каза, че мястото е помогнало на дъщеря му да развие уменията си.

Въпреки че все още е много млада, Либърти бързо се превърна в гимнастическа звезда, след като натрупа милиони гледания по телевизията и социалните мрежи. Сега тя е вирусна сензация благодарение на невероятните си умения. По думите на баща ѝ, тя е много фокусирана върху това да бъде по-добра, не само в гъвкавостта, но и в образованието си. "Като цяло, момичето ми иска да е най-добрата във всяко едно отношение", споделя Раам Барос пред Mirror.