Биографичният филм "Елвис" вече се върти в кината, а междувременно продължаваме да разбираме любопитни факти около подготовката за него. Така съвсем наскоро стана ясно, че младият актьор Остин Бътлър, който е в главната роля, е получил професионален съвет не от кого да е, а от колегата си, носителят на Оскар, Леонардо ди Каприо.

“Елвис”, Остин Бътлър, Том Ханкс и какво да очакваме от биографичния филм на Баз Лурман

Какво да очакваме от “Елвис” с Остин Бътлър и Том Ханкс

История за музика и слава, която си има и злодей, и герой

Лео и преди е работил с режисьора на "Елвис" Баз Лурман. Двамата са снимали заедно "Ромео и Жулиета" (2006 г.), както и "Великият Гетсби" (2013 г.).

Затова, когато Бътлър среща ди Каприо на снимачната площадка на филма "Имало едно време в Америка", в който си партнират, се сеща да го попита какво да очаква от работата с режисьора Лурман.

"Лео ми каза: "Баз непрекъснато ще те държи под напрежение и това ще те накара да извадиш на показ неща, които не си знаел, че криеш в себе си", споделя Остин Бътлър пред Entertainment Weekly.

Той признава още, че и точно това е било изживяването, което е имал по време на снимките на "Елвис".

"Имаше дни, в които си мислех: "Баз, защо просто да не направим това, което сме репетирали?" Но осъзнах, че по-скоро би ме тласнал към ръба на възможностите ми."

“Титаник”, Кейт Уинслет, Леонардо ди Каприо и новата подобрена 3D версия на филма

“Титаник” се завръща по кината

25 години по-късно

А накрая Остин обяснява, че подходът на работа на режисьора е като на джаз музикант-импровизатор. И когато дойде времето за снимане, дори и да е подготвял сцена цяла година, много вероятно е било да се окаже, че е вече по-различна от първоначалната версия.