Компанията за конструктори Lego е известна с креативните си решения. Именно заради тях държи високо летвата в индустрията - още от 1932 г.

Lego Art, плакатите от конструктор и новото предизвикателство към феновете

Това Lego не е като другите

Как да превърнем хобито в изкуство

Така от платформата Lego Ideas са тръгнали редица от най-успешните и по-редки модели на фирмата. А целта й е проста и гениална - както често се случва, но както не на всеки се отдава.

Онлайн страницата е широко отворена за всички почитатели, които са готови не само да участват в състезания с щедри награди, но и да споделят своите креативни идеи за нови продукти.

Последните, в случай че съберат достатъчен брой гласове на одобрение, често стават и част от портфолиото на компанията.

Най-вероятно така ще се случи и с триизмерния макет по "Звездна нощ" - една от най-прочутите картини на Винсент ван Гог от 1889 г. Моделлът премина прага от 10 000 положителни гласа, което означава, че е получил достатъчно подкрепа, за да бъде произведен.

Съставен е от 1552 пластмасови блокчета и пресъздава една от най-емблематичните творби на Ван Гог - популярната в цял свят гледка преди зазоряване от стаята на художника в Сен-Реми, Южна Франция, където по същото време той се лекува от депресия и биполярно разстройство.

Автор на идеята е Legotruman (така е кръстил профила си в Instagram) - запален почитател и на компанията за конструктори, и на големия Ван Гог.

Още не е ясно кога точно триизмерният му модел ще излезе на пазара.

Както предполагат от Robb Report, от Lego първо ще трябва да уточнят подробностите, свързани с правата върху оригиналната творба, част от колекцията на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Lego, пластмасовите опаковки на конструкторите и защо решиха да ги премахнат

Промяната, която Lego прави заради децата

Всички с една кауза

Но едва ли ще им е трудно, като се има предвид колко преекспонирана е прочутата "Звездна нощ", отпечатана върху всякакъв тип сувенири, а тук става въпрос за Lego.