Конструкторите Lego са класика в развлеченията и едва ли има някой, който поне веднъж не се е захващал да ги реди. Разбира се, не е лесно 88 години да радваш феновете си с нови и нови продукти, но от компанията винаги успяват да го направят. А сега имат едно по-нестандартно предложение.

Свикнали сме конструкторите да придобиват различни форми, когато ги сглобим. Но тези от новата серия Lego Art в завършен вид са едно произведение на изкуството, което може да закачим на някоя стена у дома.

Постерите за сглобяване са занимавка за по-възрастните фенове на Lego. Можем да избираме между четири варианта - Мерилин Монро на Анди Уорхол, четиримата от Beatles, Железния човек и Междузвездни войни.

Снимка 486392

Източник: Lego

Всеки постер конструктор е има около 3000 части и ни дава свободата да го наредим по повече от един начин. Така имаме не само право на избор, но и възможността - когато ни омръзне - да го пренаредим и да имаме чисто нов.

Снимка 486395

Източник: Lego

Ако искаме по-мащабно произведение пък, можем да закупим по три комплекта от серията с Железния човек или Дарт Вейдър и да си сглобим тройно по-голям постер.

Снимка 486396

Източник: Lego

Е, ще ни излезе малко по-скъпичко, защото всеки конструктор е на цена 120 евро, но пък може това да е единственият ни шанс да създадем картина, макар и не с боички, пише The Verge.

Lego - как се чисти най-бързо и лесно

Най-бързият и лесен начин да измием легото на децата

За да заблести от чистота

Серията Lego Art ще бъде начина за поръчки след 1 август за Европа и след 1 септември в САЩ.