Не много известен факт за Куентин Тарантино е, че преди години заедно с Роджър Ейвъри са били собственици на бизнес. Режисьорът и сценаристът всъщност се познават доста преди да създадат култовия филм Pupl Fiction.

Куентин Тарантино, Даниела Пик и новината, че отново ще стават родители

Куентин Тарантино отново ще става баща

Двамата със съпругата му още не са потвърдили новината

Още на младини те решават да завъртят бизнес като отдават видеокасети под наем. Магазинът им обаче затваря през 1995 г. и Тарантино ги изкупува всичките. Касетите мести в дома си и го превръща в своеобразна частна видеотека, но само за лично ползване.

И този факт е доста любопитно обвързан с новия проект, с който режисьорът се е захванал - отново в партньорство с Ейвъри.

Но не, двамата няма пак да правят опити за бизнес, а са решили да стартират подкаст.

В озаглавения The Video Archives Podcast основните действащи лица ще са трима. Тарантино ще бъде водещ, а Ейвъри и дъщеря му Гала - негови гости. Заедно те ще обсъждат филма, който предварително са решили да изгледат на видеокасета.

А че Тарантино е запален колекционер на видеокасети и страстните му предпочитания да гледа филми именно на тях са си негово специално хоби, доказват и категоричните му думи в трейлъра за предстоящия подкаст.

"Гледаме видеокасети. Ако го няма на видеокасета, не можем да го броим за филм - трябва да бъде за част от колекцията."

Куентин Тарантино, детството, училището и защо не дава и стотинка на майка си

Защо Куентин Тарантино не дава и стотинка на майка си

Злата памет на един режисьор

Премиерата на The Video Archives Podcast е на 19 юли в платформата Stitcher, пише Variety.