Много от нас имат уникални хранителни навици, които често изглеждат странни за другите. Жена от Чикаго на име Кина яде тоалетна хартия от 20 години насам и харчи над хиляда долара годишно за това, което тя нарича "перфектната закуска".

Жената, чиито пропорции на тялото изумяват всеки

Жената, чиито пропорции на тялото изумяват всеки

Какво е уникалното на 23-годишната Еми

Според Кина, тя яде "тоалетна хартия по цял ден всеки ден." Жената разкрива пред TLC, че носи ролка тоалетна хартия със себе си, където и да отиде, въпреки че понякога получава странни погледи и хората вадят телефони, за да я снимат, когато го прави на публично място. Тя дори има любима тоалетна хартия: еднопластова, тъй като е най-лесна за сдъвкване и ядене.

Кина обяснява защо яде тоалетна хартия с думите: "Мисля, че наистина ми харесва на вкус. Обичам начина, по който усещам тоалетната хартия върху езика си и как нежно се разгражда при досега със слюнката ми". Тя също така обяснява, че пристрастяването й към тоалетна хартия е започнало, когато е трябвало да напусне семейството си в ранна възраст, за да живее с баба си и леля си.

Снимка 640296

Източник: iStock

Нейният навик да консумира тоалетна хартия си има и своите последствия, защото когато яде твърде много от любимата си закуска, получава стомашни болки и й е "трудно да отиде до тоалетната". Състоянието на Кина, което се нарича "ксилофагия" (разстройство, свързано с яденето на хартия), обаче не я тревожи изобщо. "Всеки има своите странни неща, които прави и това просто е моето."

Ксилофагията всъщност е подвид на хранителното разстройство пика. Терминът "пика" произхожда от латинската дума (pica), която означава "сврака". Именно от там идва и названието на разстройството, тъй като птиците свраки са известни с необичайното си хранително поведение - ядат почти всичко.

Снимка 640297

Източник: YouTube / стопкадър TLC

Пика е специфично хранително разстройство, характеризиращо се с нездрав апетит към вещества и предмети, които до голяма степен са без хранителна стойност. Това състояние е описано още в древността от най-великия лекар на Античността - Хипократ.

Луис Бъчър - жената, която тича без горнище всеки ден

Тя е майка на две деца и тича топлес всеки ден

Каква е причината да го прави

В наши дни разстройството първоначално е било класифицирано в категорията "нарушения на храненето в кърмаческа и ранна детска възраст" според (DSM-5). А впоследствие психиатрите диагностицират разстройството и при хора от други възрасти. Пика и съответно ксилофагията са свързани с различни психични и емоционални разстройства, стресори като: емоционална травма, отсъствие на майката от живота на детето, семейни проблеми, неглижиране на децата от страна на родителите, липсата на надзор. И това, че яденето на хартия при Кина се отключва, точно когато трябва да напусне семейството си, никак не е случайно.