10-годишно дете, което живее и учи в Ню Йорк, се е вдъхновило да си направи татуировка на предмишницата на ръката, тъй като един от любимите му учители имал такава на същото място.

Джейсън Момоа, подстрижката и гигантската татуировка, която си направи на главата

Гигантската нова татуировка на Джейсън Момоа

От какво е вдъхновена

След като детето татуирало името си с перманентно мастило, отишло при училищната медицинската сестра, за да вземе вазелин, с който да намаже кожата си. Жената обаче извикала полицията.

След това Кристъл Томас, майката на момчето, е била арестувана заради това, че му е позволила да си направи татуировка. По думите ѝ обаче е останала с впечатлението, че татуировката на детето ѝ ще бъде временна.

Майката казва още, че ситуацията е някакво недоразумение и всъщност изцяло подкрепя възрастовите ограничения за правенето на татуировки. "Нито едно малко дете не трябва да се татуира", споделя тя пред The New York Times.

Всъщност в други щати в САЩ няма минимална възраст за татуиране, стига родителят да позволява. В Ню Йорк обаче минимална възраст има и тя е 18 години, независимо дали детето има родителско съгласие, или не.

Снимка 595142

Източник: iStock

Първоначално Кристъл Томас е била обвинена в застрашаване на благосъстоянието на дете, но по-късно е била освободена с условието да се върне в съда.

Заедно с майката на момчето е бил арестуван и 20-годишният татуист Остин Смит, който няма и лиценз за дейността си. Неговото обвинение е за незаконно отношение към дете - престъпление, което може да доведе до една година затвор. Той обаче също е бил освободен и отново с условие да се върне в съда.

"Това е най-лошата грешка, която съм правил в живота си", споделя татуисът и оправдава деянието си с това, че тогава си е мислел, че всеки, който има разрешение от родител, може да си направи татуировка.

Силвестър Сталоун, Дженифър Флавин и втората татуировка, която актьорът покрива

Силвестър Сталоун покри още една от татуировките си

Явно връщане назад няма

От своя страна 10-годишното момче сега е на мнение, че Смит не е трябвало да му направи татуировката. "Той трябваше да каже "не", казва още детето пред The New York Times.