Благотворителният мач, който Григор Димитров и Новак Джокович изиграха на 17 септември в София, можем да определим като спортното събитие на годината в нашата страна. Двамата демонстрираха както умения на корта, така и чувство за хумор, а и силните си приятелски отношения.

Новак Джокович е такъв, какъвто е (и не му пука дали някой го харесва, или не)

Новак Джокович е такъв, какъвто е (и не му пука дали някой го харесва, или не)

Сърбинът не се интересува особено от мнението на хората

Редица моменти от срещата продължават да се коментират и до днес - като например танците на двамата тенисисти, при които съблякоха тениските си. Това се случи за радост на женската част от публиката, а една дама, която се оказа в епицентъра на събитията, се позасрами от случващото се пред очите й. И след това всички започнаха да говорят за нея.

Това е Марияна Вельович, определяна като най-красивата тенис съдийка. Тя е сънародничка на Новак Джокович и дойде в София специално за мача с Григор Димитров, с което допринесе още повече за обстановката в залата.

Въпреки че някои може да я подценяват заради начина, по който изглежда, Вельович има сериозен професионален опит зад гърба си - свирила е на някои от най-оспорваните срещи на най-големи турнири и е щастлива, че тенисът й дава тази възможност, вместо реферският стол да е запазен само за мъже.

Тя е една от много малкото жени на този така самотен пост в центъра на корта и безспорно е извоювала това с много отдаденост и професионализъм за седемте години, в които брои точките и определя победителите сред най-добрите в този спорт.

А освен да върши добре работата си, Марияна Вельович има и една мисия, която е приела присърце - да увеличи броя на жените съдии в тениса, защото сега те са цели три-четири пъти по-малко от мъжете, което смята за несправедливо. Несправедливо за нея е и да смятат, че като е жена, ще е по-милостива в решенията си, пише The Sun.

Григор Димитров за втори път на Laver Cup - кои са отборите

Григор Димитров за втори път на Laver Cup - кои са отборите

Ето какво трябва да знаем за турнира

Именно с тях тя често си навлича гнева на тенисистите, които не са доволни от едно или друго отсъждане. Но сръбкинята държи на правилата и принципите и остава винаги безкомпромисна - особено и при недопустимо поведение на корта. И така неведнъж се е случвало да влиза в спорове с играчите, но все пак последната дума винаги е нейната.