На 17 септември Григор Димитров и Новак Джокович изиграха демонстративен мач с благотворителна цел. Не бе никаква изненада, че двамата напълниха столичната зала "Арена София" с фенове на тениса, които не пропуснаха възможността да видят двама от най-добрите в този спорт.

Новак Джокович отново постави рекорд, за който никой не си е и помислял

Новак Джокович отново постави рекорд, за който никой не си е и помислял

Победа номер 90 на US Open е факт

И никой не остана разочарован - нито хората в залата, нито тези пред малкия екран, защото Джокович и Димитров сътвориха точно това тенис шоу, което всички очаквахме от тях. И докато забавните моменти бяха повече дело на сърбина, известен с чувството си за хумор, то красивите отигравания, каквито рядко се виждат в състезателните мачове, сътвори българинът.

Факт е, че у нас тенисистът Новак Джокович има много фенове и затова не бе никаква изненада, че публиката в залата го аплодираше и подкрепяше не по-малко от Григор Димитров. И това може би до голяма степен се дължи на факта, че Новак Джокович е такъв, какъвто е и не му пука дали някой го харесва, или не. Ясно го е показвал през годините, затвърди го и покрай пандемията.

Всички помним как през януари 2022 г. Новак Джокович не бе допуснат до Австралия и до участие в Australian Open, защото по онова време в страната можеше да влизат само хора, които са се ваксинирали за COVID-19.

Новак Джокович отказа да го направи и това му коства участието в няколко турнира, които имаха същото изискване. Така през 2022 г. той пропусна и друг турнир от Големия шлем - US Open.

Тогава немалко хора му лепнаха етикета на антиваксър - именно заради отказа му да си постави ваксина. Но още през 2022 г. в интервю за BBC Джокович се разграничи от хората, които са против ваксините. Дори потвърди, че като дете е получил всички необходими ваксини.

Неясното бъдеще пред Новак Джокович

Неясното бъдеще пред Новак Джокович

Дори сърбинът не е сигурен какво следва

Той обаче смята, че всеки човек има правото да решава какво да прави с тялото си в дадена ситуация. А в онази не е сметнал, че ваксинацията е най-правилната за неговото. По-късно каза, че вярва в принципите си и не съжалява, че е пропуснал няколко турнира заради решението си.

А че Новак Джокович е такъв, какъвто е, си пролича и веднага след благотворителния мач с Григор Димитров в София. Тогава над 10 000 души запяха с него ретро парче на Камелия, което диджей Мартен отказа да пусне.

Последва и афтър парти, за което бе загатнато още на пресконференцията в деня преди мача, където сърбинът получи изпълнение на песента, която харесва. И така - типично в свой стил - за пореден път показа как да се забавлява и че винаги е... себе си.

В социалните мрежи не липсват хора, които определят поведението на Новак Джокович и Григор Димитров на въпросното парти с преобладаващи български и сръбски поп фолк изпълнения като пошло. Но пък от видеата в социалните мрежи се вижда, че и двамата се забавляват.

В крайна сметка Новак Джокович получи точно това, което искаше - балканско забавление. И за пореден път показа, че е такъв, какъвто е. И не му пука дали някой го харесва.