Делят ни само няколко седмици от началото на третия за годината турнир от Големия шлем - Wimbledon. Вече знаем, че Рафаел Надал няма да участва, защото е разпределил по друг начин приоритетите си.

След Roland-Garros - и Карлос Алкарас измести Новак Джокович

Алкарас измести Джокович, но остава ли Григор Димитров в топ 10

Ето какви промени настъпиха в класирането на най-дорите 10 в света

Но не знаем дали Новак Джокович все пак ще успее да се възстанови от контузията, която получи по време на Roland-Garros. Сърбинът е започнал да прави физически натоварвания, но яснота все още липсва.

Знаем обаче, че наградният фонд на турнира тази година е увеличен и ще бъде рекордно голям. Организаторите на Wimbledon обявиха, че общият награден фонд ще бъде 50 милиона паунда (около 64 милиона долара).

Карлос Алкарас с титлата от Wimbledon през 2023 г.

Източник: GettyImages

Карлос Алкарас с титлата от Wimbledon през 2023 г.

В сравнение с миналата година, парите са с 11.9% повече. Иначе казано, 5.3 милиона паунда (6.8 милиона долара) повече. Наградният фонд е и точно два пъти по-голям от този преди 10 години, когато бе на стойност 25 милиона паунда.

Рафаел Надал е аут от Wimbledon 2024 - защо испанецът няма да играе в турнира

Рафаел Надал е аут от Wimbledon 2024 - защо испанецът няма да играе в турнира

Ето какви са приоритетите му

Победилите и при мъжете, и при жените ще получат по 2.7 милиона паунда (3.45 милиона долара). Това са почти 15% повече от миналата година. Или ако трябва да бъдем по-точни - 350 000 паунда, пише Tennis Majors.