Юли е и шансът да предпочетем плажа пред киносалона е голям. Ако все пак се спрем на второто, можем да разчитаме на три от най-чаканите заглавия на годината. И малко филми на ужасите.

"Коварен капан: Червената врата"

Семейство Ламбърт продължава да се бори с демоните си. Което е цяло чудо, като се има предвид, че това е петата част на "Коварен капан" и фамилията успява да оцелее вече толкова години.

Ако оставим шегата настрана, за "Червената врата" трябва да знаем две неща. Първото е, че Джош и Долтън ще трябва да стигнат до дълбините на семейното си минало, за да се справят с ужасите, които дебнат там, веднъж завинаги. И второ - освен изпълнител на главната роля, Патрик Уилсън за първи път сяда и на режисьорския стол.

От 7 юли

"Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа"

Толкова много се изписа за поредната част от прословутия франчайз на Том Круз, че почти няма какво да добавим. Освен да припомним, че холивудската легенда се е заобиколил от красиви актриси за поредното превъплъщение в Итън Хънт: Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби, Хейли Атуел, Пом Клементиеф. И че ще трябва за пореден път да спаси човечеството, като този път заплахата е оръжие от ново поколение.

От 14 юли

"Опенхаймер"

Кристофър Нолан и Килиан Мърфи - имената на режисьора и актьора в главната роля са гаранцията, че това е филм, който определено заслужава да зарежем плажа и да се насочим към киното.

Ако зрелищните визуални ефекти не ни привличат чак толкова - а такива безспорно ще има, то поне желанието да научим повече за историята на Робърт Опенхаймер, създателят на атомната бомба, е достатъчен мотив да гледаме. Освен Мърфи, във филма участват Мат Деймън, Робърт Дауни-младши, Емили Блънт, Гари Олдман, Флорънс Пю.

От 21 юли

"Барби"

Розовата треска от месеци е завладяла света, а пълното избухване в розово се очаква в края на месец юли. Тогава ще можем да видим оживялата кукла Барби заедно с любимия й Кен под формата на Марго Роби и Райън Гослинг. Не крием, че сме малко скептични, но пък от режисьор като Грета Гъруик могат да се очакват изненади. Особено когато реши да изпрати една кукла в реалния свят на хората.

От 21 юли

"Привидения в къщата"

Колкото страшен, толкова и смешен е филмът на Джъстин Симиън, чийто сценарист пък е Гийермо дел Торо. Това е историята на самотната майка Габи (Росарио Доусън) и деветгодишния й син Травис (Чейс Дилън), които не могат да повярват на късмета си - купили са огромна стара къща в Ню Орлийнс на много ниска цена. Скоро ще разберат и причината за това, а именно че в имението живеят десетки сприхави духове. Цяла сюрия звезди участват в смешно-страшната история: Дани де Вито, Джейми Лий Къртис, Уинона Райдър, Джаред Лето, Оуен Уилсън, Тифани Хадиш.

От 28 юли