Често във футбола се случват доста големи изненади. И не говорим само за обрати на терена, но и извън него. Така например беше почти сигурно, че от новия сезон Килиан Мбапе ще заиграе в Реал Мадрид.

UEFA Euro 2020, Килиан Мбапе, Хари Кейн, Робърт Левандовски, Кристиано Роналдо и кои са най-скъпите играчи на Европейското първенство

Кои са най-скъпите играчи на UEFA Euro 2020

Голмайстори и играчи за милиони

Е, това няма да се случи, защото напълно изненадващо французинът избра да остане в ПСЖ. На специална пресконференция Мбапе заяви, че е взел решението миналата седмица и то е плод на дълго обмисляне.

Твърди, че не става дума за пари, разговорите за които са продължили едва няколко минути, а за цялостния проект, който настоящият френски шампион изгражда за следващите няколко години. Килиан Мбапе благодари на Флорентино Перез за това, че ръководеният от него клуб е направил всичко, за да го привлече и направи щастлив.

Футболистът обаче твърди, че моментът за него да напусне родината си все още не е дошъл. Според ESPN, доста сериозно рамо на ПСЖ е ударил френският президент Еманюел Макрон. Но не с пари за заплатата на Мбапе, разбира се.

Макрон е провел телефонен разговор с футболиста, за да го убеди да остане във Франция. Освен президентът, Килиан Мбапе е получил съобщения и от други хора в държавата, които са на високи позиции.

От ESPN твърдят, че може и да е едва 23-годишен, но Мбапе вече е най-високоплатеният футболист в света. На сезон той ще получава по 57 милиона евро за следващите три години. А чрез различни бонуси за периода ще добави към банковата си сметка още 100 милиона.

Парите са си пари, но френският национал получи много повече от тях - получи власт. Твърди се, че Мбапе ще има думата при назначаването на мениджър, спортен директор, както и играчи. Желанието му е било да бъде главата, лицето и сърцето на ПСЖ.

И първите действия са вече факт. Килиан Мбапе не е желаел повече да работи с настоящия спортен директор Леонардо, затова той бе освободен от клуба. Слуховете свързват Луис Кампос с поста, като той е добре познат на футболиста. Именно Кампос изгради шампионския тим на Монако през 2017 г., в който играеше и самият Мбапе.

Килиан Мбапе, новият му договор с ПСЖ и твърденията на Гийем Балаге, че клубът е платил милиони за него

Купи ли ПСЖ Мбапе два пъти

Отново става дума за милиони

Към момента не е много ясна и съдбата на треньора Маурисио Почетино. ПСЖ все още не са обявили нови попълнения, но Осман Дембеле и Пол Погба, които са близки приятели на Мбапе, са сред спряганите нови имена в отбора.