Както обикновено, Кейт Мидълтън накара всички да гледат нея и на погребението на принц Филип в събота, 17 април.

Принц Уилям, принц Хари, погребението на принц Филип и сдобриха ли се двамата братя

Помириха ли се Уилям и Хари

Какво остана скрито

Облечена изцяло в черно, с елегантни обувки на висок ток, херцогинята на Кеймбридж постави акцент в тоалета си с красива перлена огърлица с диаманти.

Бижуто е не просто изящно и много скъпо, но и със сантиментална стойност. То е от личната колекция на Елизабет Втора и е направено от перли, които са й подарък от японското правителство.

Снимка 527699

Източник: GettyImages

Виждали сме Мидълтън да го носи и преди - на празненствата по повод 70-ата годишнина от сватбата на кралицата и принц Филип. А десетилетия преди това, през 1982 г., и самата принцеса Даяна е имала тази чест.

С избора си на бижу съпругата на принц Уилям отдаде почит както към кралицата, така и към покойната Лейди Ди. Така въпреки че спазваше необходимата дистанция, Кейт носеше Елизабет Втора близо до сърцето си в този така тъжен за нея момент, предава Vogue.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и по какво херцогинята на Кеймбридж напомня на принцеса Даяна

Уроците, които Кейт научи от Даяна

Коя е тихата й сила

Разбира се, Мидълтън внесе и задължителните за себе си стил и класа на траурната церемония, но без да изпъква, а напълно дискретно. А принц Филип със сигурност би одобрил това, защото винаги е бил ценител.