Келси Хатчър и съпругът ѝ Калеб от Алабама, САЩ, вече са родители на три деца - на седем, на четири и на две години. И когато през пролетта жената забременява за четвърти път, изобщо не очаква това, което ще ѝ кажат лекарите.

Диделфис на матката, двойна матка и историята на Ани Шарлот, която има два полови органа

Какъв е животът с две вагини

Историята на Ани Шарлот, която има диделфис на матката

По-особеното в случая на Келси е, че има двойна матка. Още по-изключителното обаче е, че в момента тя е бременна с по едно бебе във всяка от тях.

Когато двойката чува новината по време на първия ултразвук, им е трудно да повярват. "Съпругът ми си помисли, че го лъжа. Казах му, че не е така", споделя Келси.

За лекарите случаят също е нещо доста специално. По думите им подобна бременност е "много, много рядка" и повечето акушер-гинеколози дори не се сблъскват с такава през цялата си кариера. Според д-р Ричард Дейвис едва три на 1000 жени имат двойна шийка на матката или двойна матка, а вероятността да се забременее с по едно бебе във всяка е "лудост".

Освен че бременността на Келси е наистина удивителна, тя изисква и отговорност, особено при раждането. Когато се стигне до този момент, жената ще трябва да бъде внимателно наблюдавана, пише People.

Заради това, че случаят е толкова рядък, лекарите дори нямат официален медицински термин за бебетата, родени от жена с двойна матка. "Но нямаме по-добър начин да ги опишем, освен да ги наречем близнаци", добавя д-р Дейвис.

Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина

Наташа Бишъп - момичето, родено без вагина

Преживява “пълна агония”, за да живее като нормална жена

Раждането на Келси се очаква около Коледа и колкото по-малко време остава, толкова повече нараства вълнението ѝ. Въпреки това обаче, тя и съпругът ѝ Калеб са напълно убедени, че тази бременност ще ѝ е последната.