Времената, в които живеем, се оказаха по-стресиращи и напрегнати, отколкото сме си представяли. В опит да намерим поне вътрешен мир, събираме три книги, които да ни помогнат да потърсим баланс и хармония.

Снимка 567291

Източник: Колаж / Intense

"Избрах да бъда щастлив"

Понякога може да е толкова просто - да решим, че заслужаваме щастие. И да започнем да променяме представата си за света, за да променим и живота си. Стефан Гарние, чиято предишна книга "Как да мислим и постъпваме като котка" стана световен хит, събира цитати на известни поети и световни мъдреци, които да ни водят по пътя към личното ни щастие.

Изд. Intense, 18 лв.

Снимка 567294

Източник: Кръг

"Кайзен"

"Кайзен. Японският метод за преобразуване на навици, стъпка по стъпка" е пълното заглавие на наръчника на Сара Харви, който ни потапя в японското изкуство на подобрението. Основната му идея е да се стремим към малки подобрения всеки ден, които се натрупват и водят до цялостна трансформация. А най-интересното е, че кайзен може да се прилага както за усъвършенстване на ежедневния ни живот, така и като философия на спортисти и компании. Пример за последното е Toyota, където чрез кайзен са подобрили ефективността на поточните си линии. Книгата е с твърди корици и включва над 60 снимки и илюстрации.

Изд. Кръг, 23.90 лв.

Снимка 567292

Източник: Колаж / Бард

"Карма. Наръчник на един йогин как да сътворим съдбата си"

Сатхгуру е един от най-влиятелните съвременни йога и духовни гурута. Книгата му ни дава различна перспектива върху идеята за кармата, която много хора приемат като "балансова сметка на добрите и лошите дела, на добродетелите и греховете". А тя всъщност е въплъщение на нашите действия и собствената ни отговорност за живота ни. Насоките на Сатхгуру ни дават спокойствие и насоки в най-трудните моменти, през които преминаваме.

Изд. Бард, 19.99 лв.