Френският драматург Робер Тома пише една от най-популярните си постановки сякаш точно като за любителите на заплетените, но и свежи истории. И именно в "Капан за самотен мъж" е перфектната симбиоза между двете.

“Постоянната съпруга”, Съмърсет Моъм, Бойка Велкова, Нина Пашова и новата комедия на сцената на Сатиричен театър София

Когато един любовен триъгълник се окаже колкото смешен, толкова и сериозен

Изумление, смях и обрати в “Постоянната съпруга”

В случай че и ние сме запалени по криминалния жанр и оценяваме доброто чувство за хумор в изкуството, вече можем да се насладим на представлението и на софийска сцена. Малък градски театър "Зад канала" откриват сезона си с първа премиера именно на "Капан за самотен мъж". А как се попада в него бихме разбрали единствено като се потопим в крими историята, която е придружена и с щедра доза адреналин.

Действието се развива в живописно курортно селце във френските Алпи - на пръв поглед идеалното място за меден месец. Именно там е отседнал главният герой, Даниел Корбан, който е младоженецът. Мистерията обаче започва да се заплита с изненадващото изчезване на булката, което оставя Даниел да дави мъката си в алкохол и безпомощно да чака вест от любимата. Такава така и не се появява.

Снимка 589265

Източник: Малък градски театър "Зад канала" / Фотограф: Симон Варсано

Междувременно обаче властите, църквата, познати и непознати - всички се намесват в решаването на проблема. Загадката неусетно се превръща в трилър. Защото група умело подбрани професионалисти се заемат с извършването на най-трудната измама в света - да убедят младоженеца, че е женен за жена, която изобщо не познава.

Снимка 589263

Източник: Малък градски театър "Зад канала" / Фотограф: Симон Варсано

За да се извърши подмяната на съзнанието на Даниел, се прилагат всички известни на театъра и киното тактики. Изкуството е призвано да скрие истината и да я замени с напълно нова. Залог са не само няколко милиона долара, но и професионалната репутация на всеки един от участващите в спектакъла.

Освен че е интригуваща криминална история, "Капан за самотен мъж" също така омагьосва и със страхотното си чувство за хумор, изненадващи обрати и абсолютно неочакван финал.

Снимка 589262

Източник: Малък градски театър "Зад канала" / Фотограф: Симон Варсано

Всички тези "пакости" са ги забъркали режисьорът Йосиф Сърчаджиев и актьорите Христо Пъдев, Владимир Димитров, Стоян Младенов, Луиза Григорова - Макариев, Емил Котев и Жени Александрова-Лечева.

“Клетка за пеперуди”, Жан Поаре, Атанас Атанасов, Стоян Радев, Симеон Лютаков, Драматичен театър Варна и новото комедийно представление

Комичната история на една гей двойка

Забавлението в новата постановка на Варненския театър е гарантирано

Премиерата на "Капан за самотен мъж" е на 1 октомври от 19:00 ч. в Малък градски театър "Зад канала". Следващите дати за представлението са 9, 22 октомври и 15 ноември.

Цялата информация за него е тук.