Ако всичко върви по план, само след ден Чарлз ще бъде официално новият крал на Великобритания. Коронацията му е събитие, което вълнува не само хората в монархията - целият цвят очаква важния исторически момент. Включително и популярните личности, особено пък онези, които са имали шанса да се срещнат лично с членовете на кралското семейство.

Ръсел Кроу, "Гладиатор 2", Ридли Скот и какво знае актьорът от оригиналния филм за продължението

Какво мисли Ръсел Кроу за продължението на "Гладиатор"

Актьорът е бил на вечеря с Ридли Скот

Явно сред тях е и актьорът Ръсел Кроу. През седмицата 59-годишната звезда от "Гладиатор" се появи в австралийското радио шоу Triple M Breakfast. Тогава той сподели, че не е сред видните австралийци - като музикантът Ник Кейв, например - които са поканени да гледат пищната церемония. И това е въпреки факта, че Кроу се е срещал лично с кралското семейство. Или пък, "може би, точно по тази причина", както се изрази самият той.

Актьорът смята, че е включен в "черния списък" за коронацията, тъй като срещата му с Чарлз и синовете му през 2003 г. е протекла по много "неудобен" начин. Тогава Ръсел се е обърнал към Уилям и Хари с дружелюбното "приятел".

"Винаги съм уважителен към хората и спазвам етикета, но това "ваше височество" просто не е в природата ми", обясни актьорът. "Ето защо обръщението ми към Хари и Уилям беше по приятелски. А когато го направих, ми се стори, че офицерът до мен щеше буквално да припадне."

Снимка 616918

Източник: GettyImages

Ръсел обясни, че въпросният офицер от кралското семейство е разговарял с него предварително, обяснявайки му как да се обръща към принцовете и как точно да се държи. Но, в последния момент актьорът е решил да действа спрямо личните си убеждения.

И въпреки че се описва като "не монархист", роденият в Нова Зеландия Кроу определи крал Чарлз като "добър човек", казвайки, че е бил "мил" към него по време на срещата им.

Все пак не пропусна да добави, че не разбира "какво трябва да означава всичко това през 2023 г.", визирайки предстоящата коронация. "Наистина не мисля, че някой някъде има нужда от крал", каза още актьорът, цитиран от Metro.

Като част от Британската общност, в Австралия тече дебат относно ролята на британската монархия в страната. Това бе засилено и от реакцията музиканта Ник Кейв, който написа насмешлива публикация в  мрежата, по повод връчената му показна, озаглавена: "Защо, по дяволите, отиваш на коронацията на краля?"

Ник Кейв и внезапната смърт на 31-годишния му син Джетро Лейзънби

Лоши дни за Ник Кейв

С кого се сбогува

Подобно на Ръсел, той каза, че "не е монархист", но също така не е "пламенен републиканец" и затова не би могъл да откаже покана за това, което вероятно ще бъде най-важното историческо събитие в Обединеното кралство за последните години. "Освен важен, денят на коронацията ще бъде и най-странният ден", добави Кейв.